Thaise vis curry

Thaise vis curry met fluffy rijst. Een heerlijk gezond en fris gerecht met een klein beetje pit.

Of zo veel pit als je zelf wilt eigenlijk 😅

 

Dit heb je nodig:  voor 4 personen 

Pandanrijst (of andere rijst naar keuze)

olijfolie om te bakken

peper en zout 

4 pangasiusfilets, vers of ontdooid

1 rode paprika in blokjes

1 gele paprika in blokjes

1 ui grof gesneden 

2 teentjes knoflook fijngehakt

1 theelepel vissaus

1 theelepel bruine suiker

3 eetlepels rode curry pasta 

400 ml kokosmelk light

Een beetje limoensap

Om te garneren:

1 rood pepertje in ringetjes gesneden (of meer)

Verse kruiden als basilicum, munt, dille, koriander, peterselie of vergelijkbaar.

Een paar partjes limoen

 

En zo maak je het: 

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Terwijl deze kookt ga je verder met de vis curry.

Dep de vis droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Halveer de filets eventueel als ze erg groot zijn.

Doe een scheutje olijfolie in een grote braadpan. 

Braad de vis aan beide kanten heel even aan totdat deze een beetje kleur gekregen heeft.

Schep uit de pan op een bord en zet aan de kant. 

Bak de ui in dezelfde pan. Voeg de knoflook toe en bak een halve minuut mee. 
Voeg de paprika toe en bak ook even mee.

Voeg de curry pasta, de kokosmelk, vissaus, suiker en een beetje limoensap toe en breng rustig aan de kook. 

Laat een minuut of acht zachtjes sudderen en een beetje indikken. 

Leg dan de vis terug in de pan bij de saus en kook deze een minuut of vier mee tot dat deze gaar is. (als je dikkere visfilets hebt genomen moeten deze wellicht iets langer garen) 

Schep de rijst op een bord of schaal en schep wat van de curry er op. 
Garneer met verse kruiden, de partjes limoen en de rode peper. 


Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.