Teriyaki gehaktballetjes

Oh wat zijn ze lekker deze Teriyaki gehaktballetjes! Al zeg ik het zelf 😊

Heerlijk sappig, een beetje zout en een beetje zoet. Hmmmmm! 

De ingrediënten:

Voor de gehaktballetjes:

500 gram half om half gehakt

1 eetlepel sojasaus 

1 theelepel vers geraspte gember

1 teentje knoflook geraspt

0,5 theelepel zout

0,5 theelepel peper 

0,5 dl melk

Flink wat paneermeel

1 ei 

1 eetlepel bruine suiker 

 

Voor de saus:

100ml sojasaus

50ml water 

1 theelepel gember geraspt

1 teentje knoflook geraspt

1 eetlepel bruine suiker

Optioneel: 2 eetlepels droge sherry of Mirin

1 slurry van maïzena en water (gelijke delen)

Om te garneren:

2 lente-uitjes in ringetjes 

 

En zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200gr. C

Meng alle ingrediënten voor het gehakt en draai er balletjes van ter grootte van een walnoot. 
Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Schuif de bakplaat in het midden van de oven voor 20-25 minuten. 

In de tussentijd zet je een pan op het vuur die groot genoeg is om straks de balletjes in te doen. 

Doe alle ingrediënten voor de saus in de pan. (Behalve de slurry van maïzena en water)

Breng aan de kook en roer even door. 
Als de saus een minuutje of zo gekookt heeft voeg je de slurry toe. Roer direct! 
Je saus zal nu vrijwel meteen indikken. 
Roer en zet het vuur uit. 
Neem de balletjes uit de oven en voeg ze toe aan de pan met de saus. 

Zorg dat alle balletjes goed gecoat zijn door de saus. 

Garneer met de lente-uitjes en serveer meteen! 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.