Laagjestaart

Met deze laagjestaart deed ik mee aan de bakwedstrijd van Monchou. 

Hij ziet er best indrukwekkend uit, al zeg ik het zelf. Toch is hij helemaal niet moeilijk om te maken. 

Voor de jury van de Monchou bakwedstrijd was hij niet indrukwekkend genoeg, maar dat geeft niet ☺. Wij hebben ervan genoten en hem mooi op de foto gezet voor jullie. 

Voor de laagjes cake gebruikte ik 4 siliconen vormpjes (kosten samen nog geen 3 euro bij een van de bekende Chinese webshops) , die vormpjes zijn maar ongeveer een cm hoog en ideaal voor een laagjes taart. Je kunt natuurlijk ook een gewone hoge ronde vorm gebruiken en je taart daarna in laagjes snijden.  

De vulling maakte ik uiteraard met Monchou. Gedecoreerd met vers rood fruit was het plaatje compleet. 

Deze taart is rond maar 20cm. Ik gebruik daarom maar een klein beetje cakebeslag. 

Ik zal hieronder de aantallen neerzetten voor een gewoon formaat cake, dan heb je altijd genoeg.

Heb je nog beslag over dan kun je er bijvoorbeeld een paar cupcakes van maken. 

 

Voor het beslag: 

200 gram bloem

200 gram zachte boter 

100 gram suiker (als je van zoet houdt mag je ook 200 gram nemen)

4 eieren

2 theelepels bakpoeder

1 zakje vanillesuiker 

zest van 1 citroen 

Voor de Monchou vulling:  

250 gram Monchou (de pakjes met zilveren wikkel) 

200 ml slagroom

1 zakje vanillesuiker 

1 zakje klop-fix (slagroomversteviger) 

Ter decoratie: 

Vers rood fruit.

 

En zo maak je het: 

Verwarm je oven voor op 180gr. C. 

Vet je bakvorm(en) goed in. 

Doe de suiker en de zachte boter in een mengkom en mix met een handmixer totdat het mengsel romig wordt. 

Voeg een voor een de eieren toe. 

In een ander kom zeef je de bloem met het bakpoeder. 

Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan het boter mengsel. Meng met de mixer door elkaar. 

Zet je mixer aan de kant.  

Schep als laatste met een spatel de vanillesuiker en de zest van de citroen door het beslag.  

Giet het beslag in je ingevette vorm(en) 

Zet de vorm in het midden van je oven. Een gewone cakevorm zal een minuut of vijftig nodig hebben. 

Heb je losse platte vormpjes zoals ik (1,5 cm hoog) dan is een minuut of twaalf meestal voldoende. 

Met de satéprikker methode kun je testen of je cake gaar is. 

Steek de prikker er in. Haal hem er weer uit. Komt de satéprikker er schoon en droog weer uit dan is je cake gaar. Anders nog even laten garen. 

Laat je cake even afkoelen in de vorm. Zodra de hitte handelbaar is kun je hem op een rooster storten om hem verder te laten afkoelen. 

Zorg ervoor dat je cake volledig afgekoeld is voordat je de vulling er op gaat doen anders zal je vulling smelten. 

Nu ga je de vulling maken. 

Doe de Monchou samen met het zakje vanillesuiker in een mengkom. Mix met een mixer totdat je een romig mengsel hebt. Eventueel kun je twee of drie eetlepels lauwwarm water toevoegen om het wat gemakkelijker te maken. 

In een ander kom klop je de slagroom met het zakje klop-fix stijf. 

Spatel de slagroom voorzichtig door het Monchou mengsel en zet het daarna nog even in de koelkast om verder op te stijven. 

Dan ga je de laagjes maken. Snij je cake met een scherp mes voorzichtig in lagen. ( Je kunt natuurlijk ook een speciale cakesnijder gebruiken als je die hebt.)

Tussen iedere laag smeer je een flinke hoeveelheid van het Monchou mengsel.

Indien gewenst kun je hier ook al wat fruit tussen de lagen toevoegen.  

Stapel de lagen op elkaar. De bovenste laag van je cake decoreer je royaal met vers rood fruit. 

En klaar is Kees!

 

 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.