Stokbrood met halloumi en tomatenjam 

Vanochtend maakte ik tomatenjam. (Het recept vind je ook op deze site)

Nu hij voldoende afgekoeld is ga ik hem meteen gebruiken voor de lunch. 

De ietwat zoete tomatenjam met een klein beetje pit combineert heel goed met halloumi, dus daar gaan we iets mee doen. 

Neem een rustiek stokbrood erbij en je lunch staat in no time op tafel. 

 

Dit heb je nodig:     (voor 2 personen) 

1 rustiek stokbrood (+/- 30cm)

een paar eetlepels tomatenjam (zie recept op de site) 

1/2 rode ui

snufje zout

1 eetlep0el citroensap 

een flinke hand vol rucola (of veldsla)

1/2 blokje halloumi in plakjes gesneden

olijfolie om te bakken

 

En zo maak je het: 

Snij de rode ui in dunne halve ringen.

Doe ze in een kommetje en voeg het citroensap en een snufje zout toe. 

kneed met je handen even goed door zodat de "marinade" goed in de uien kan trekken.  

Bak de plakjes halloumi in een pannetje met een klein beetje olijfolie totdat ze goudbruin en een beetje krokant zijn.  

Halveer het stokbrood in de lengte. 

Smeer 1 helft in met de tomatenjam. 

Op de andere helft leg je de sla, de halloumi, de rode ui en nog wat dotjes tomatenjam hier en daar. 

 

Leg de helften op elkaar en snij in twee gelijke stukken. 

 

Serveer meteen. 

 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.