Koolrabi gratin met zalm 

25 minuten is alles wat je nodig hebt om deze ovenschotel op tafel te zetten! 
Daarna kun je genieten van nog knapperige koolrabi en goed gekruide zalm in een magere, maar toch romige saus 😋😋

Dit heb je nodig:   Per persoon

Voor de vis:

1 klein scheutje olijfolie

1 zalmfilet zonder huid

Gedroogde kruiden voor je vis; denk aan basilicum, oregano, marjolein, kervel

peper en zout naar smaak

Voor de groente:

1 middelgrote koolrabi in flinterdunne plakjes 

Voor de saus:

15 gram boter

1 eetlepel bloem

150 ml groentebouillon 

50 ml melk 

peper en zout naar smaak 

nootmuskaat 

1 theelepel kervel gedroogd 

Extra nodig:

wat geraspte kaas 

 

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden C. 

Begin met de saus. 
Smelt hiervoor de boter in een steelpannetje.

Als de boter gesmolten is voeg je de bloem toe.

Roer goed door met een garde en blijf roeren zodat het niet aanbrandt. 
Als het naar koekjes begint te ruiken voeg je beetje bij beetje de bouillon toe. Blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan. 
Voeg de melk toe. 
Laat je saus op een zacht vuurtje ongeveer 6-8 minuten pruttelen. Proef en breng op smaak met nootmuskaat, kervel en peper en zout. 

Terwijl je sausje staat te pruttelen wrijf je de zalm in met een klein beetje olijfolie. 
Voeg de gedroogde kruiden en peper en zout toe. 

Bak de zalm in een pannetje op middelhoog vuur aan beide kanten een paar minuten aan. Zet het vuur uit. 

Vet een ovenschaal in. Doe de koolrabi plakjes in de ovenschaal. Verdeel de saus er over en roer even goed om. Verdeel de geraspte kaas er over en schuif de schaal in het midden van de oven voor ongeveer 15-20 minuten.  
Neem uit de oven en leg de zalm er bovenop. 
Zet terug in de oven en bak nog een paar minuten totdat alles goed warm en gaar is. 

Serveer meteen.

 

Smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.