Gerookte kipsalade met fruit

Zin in een lichte maar wel vullende salade?

Probeer deze eens! 

De rooksmaak van de kip staat in scherp contrast met het zacht-romige van de yoghurtdressing. 

Het fruit en de groenten maken het lekker fris en de walnoten zorgen voor een bite. 

Van alle markten thuis dus. Wat wil je nog meer? 

En mocht je niet zo van gerookte kip houden, vervang hem dan gerust door gekookte of gebakken kip. 

 

De ingrediënten:       voor 4 personen

2 gerookte kipfilets

4 stengels bleekselderij

2 flinke handenvol druiven

2 appels  

1 flinke handvol walnoten

1 handvol rozijnen of gedroogde cranberries

 

Voor de dressing: 

200 gram Griekse yoghurt

1 eetlepel citroensap

1 theelepel suiker

zout en peper naar smaak

 

En zo maak je het: 

Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. 

Proef en breng op smaak door peper, zout en/of een beetje suiker toe te voegen. 

Zet even aan de kant. 

 

Snij de bleekselderij in dunne boogjes. De appel en de kip in blokjes. 

Halveer de druiven en hak de walnoten grof. 

Voeg de rozijnen (of cranberries) toe. 

Roer door elkaar en voeg de dressing er aan toe. 

 

Zorg ervoor dat alles goed gemengd is en laat het liefst nog een half uurtje in de koelkast staan om  in te trekken.

 

Serveer zoals het is of met stokbrood of een snee geroosterd brood.  

 

Smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.