Turkse Simit 

Als je er op het laatste moment achter komt dat je geen stokbrood in huis hebt, dan moet je iets verzinnen, toch?!

Ik had deze Turkse Simit "bagels" al eens voorbij zien komen op het foodblog van de keuken van Levine, dus die besloot ik te maken.

Ik heb alleen het een en ander aangepast, waaronder de vorm 😊

Wil je ze ook maken? Lees dan snel verder....

 

Dit heb je nodig:   voor 10 stuks Simit

 

1 klein scheutje olie voor je mengkom

 

Voor het deeg:

500 gram bloem

7 gram gedroogde gist (1 zakje) 

1 theelepel suiker

10 gram zout

300 gram water, lauwwarm

 

Voor de korst: 

2 eetlepels Pekmez (druiven melasse, verkrijgbaar in de meeste Tirkse winkeltjes)

2 eetlepels water

120 gram sesamzaad

 

En zo maak je ze: 

 

Meng eerst de gist met de suiker en het lauwwarme water.

Laat het een minuut of vijf rusten. 

Als het gaat schuimen is het oké en kun je verder. Schuimt het niet dan is je gist niet meer goed. 

 

Ga dan verder met de bloem. Meng deze eerst in een grote kom met het zout. Voeg dan het gistmengsel toe en roer even door elkaar met een pollepel. 

Giet het mengsel op je werkblad en kneed met je handen ongeveer 15 minuten goed door elkaar totdat je een stevige, elastische deegbal hebt. 

Doe een klein scheutje olie in je mengkom en draai je deegbal er doorheen zodat deze rondom onder de olie zit.

 

Dek de kom af met een schone theedoek en laat hem een uurtje rusten op een warme, tochtvrije plaats. 

 

Neem dan het deeg er weer bij en verdeel het in 10 gelijke stukken. Maak er bolletjes van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en dek nog een keer af met de theedoek om ze een kwartiertje te laten rusten. 

 

Neem dan de bolletjes er een voor een bij en rol ze uit tot een lange sliert van ongeveer 50cm.

Is je sliert op lengte, dan rol je op je werblad het ene uiteinde voorzichtig van je af en tegelijkertijd rol je het andere uiteinde in tegengestelde richting naar je toe.  

Als je de sliert nu voorzichtig aan beide uiteinden optilt zal deze zichzelf als het ware oprollen tot een "vlecht".

 

Leg de vlecht op je bakplaat en ga zo door tot alle bolletjes klaar zijn. 

 

Verwarm nu je oven voor op 200gr. C. 

 

In de tussentijd doe je de Pekmez in een diep bord en verdun je deze met 2 eetlepels water. 

Verspreid het sesamzaad over een platte schaal. 

 

Doop nu je vlechten 1 voor 1 eerst in de Pekmez en daarna in het sesamzaad. 

 

Leg ze allemaal weer op een met bakpapier bleklede bakplaat. Dek opnieuw af met de theedoek en laat nog een half uurtje rusten. 

 

Schuif dan de bakplaat in het midden van de oven en bak je Simit af in ongeveer 15-20 minuten. 

 

 

Smakelijk!

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.