Zoete aardappel, sperziebonen en gehakt van de bakplaat

Voor de makkelijk doordeweekse dag heb ik weer een lekker bakplaat gerecht voor jullie. De boontjes heb ik apart geblancheerd, ik vind ze gewoon niet zo lekker van de bakplaat, maar je kunt ze er ook gewoon tussen leggen.  

 

Dit heb je nodig:   voor 4 personen

Olijfolie

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel oregano gedroogd 

peper en zout naar smaak 

2 tot 3 grote zoete aardappels in blokjes 

600 gram sperziebonen, schoongemaakt  

Voor de gehaktballetjes: 

500 gram rundergehakt

1 theelepel oregano gedroogd 

1 theelepel paprikapoeder gedroogd 

1 theelepel knoflookpoeder gedroogd 

1 theelepel uienpoeder gedroogd 

2 eetlepels ketjap manis 

1 handje paneermeel

peper en zout naar smaak 

 

En zo maak je het: 

 

Verwarm de oven voor op 220 gr. C. 

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. 

 

Zet een pan met een laagje water op middelhoog vuur. Blancheer de boontjes een minuut of vier. Giet af en zet aan de kant. 

 

Leg de blokjes zoete aardappel op de bakplaat. Verdeel de specerijen en de olijfolie er overheen.  

Doe alle ingrediënten voor de balletjes in een kom en rol er balletjes van ter grootte van een walnoot. 

Leg de balletjes tussen de zoete aardappel blokjes, verdeel er wat olijfolie overheen en schuif de bakplaat in het midden van de oven voor ongeveer 25 minuten of totdat de balletjes gaar zijn. 

 

Leg de boontjes erbij en warm nog heel even mee op in de oven.

 

Serveer meteen. 

 

Eet smakelijk! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.