"Cheesecake" in een glas

Echte cheesecake is het natuurlijk niet, maar het doet me denken aan... Ik laat het ook niet opstijven in de koelkast. Daar is het veel te lekker voor. Wie gaat hier nu een uur op zitten wachten?!?

 

De ingrediënten:         voor 2 glaasjes

6 eetlepels granola (liefst zelfgemaakt, zie hiervoor mijn granola recept) 

300 gram Griekse yoghurt (10% vet)

100 gram roomkaas naturel

1 theelepeltje suiker

Ongeveer 8 (of meer) grote aardbeien  

 

Hoe maak je het:

Doe de Griekse yoghurt en de roomkaas in een kom met 1 theelepeltje suiker. 
Mix het met een mixer met garden tot het romig en goed gemengd is. 

Neem twee mooie glazen. 
Schep drie eetlepels granola op de bodem van elk glas. 

Snij de aardbeien in plakjes. 
Zet de helft van de plakjes onderin rechtop tegen het glas. 

Neem het yoghurt-roomkaas mengsel en laat het met een lepel voorzichtig in het glas zakken. Probeer de randen van het glas niet te raken. 
Verdeel de rest van de aardbeien er overheen. 
Indien je dat wenst kun je bovenop ook nog een beetje granola doen. 

Serveer direct of bewaar het tot gebruik in de koelkast als jij je wel kunt beheersen 😉
Nb: Je kunt het maximaal een paar uurtjes in de koelkast bewaren, daarna wordt het zompig. 

Smakelijk!

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.