Chocolade cheesecake 

Speciaal voor de chocoladeliefhebbers!

Een romige chocolade cheesecake zonder bakken!

De vulling is smeuïg en zacht, de bodem hard en krokant. 

Deze taart is lichtzoet, prima wat mij betreft, maar voeg gerust meer suiker toe als je een zoetekauw bent.

 

Dit heb je nodig:    Voor een taart van rond 24cm

700 gram roomkaas

200ml slagroom (ongezoet)

3 eetlepels poedersuiker (of meer, naar smaak)

4 opgehoopte eetlepels cacao (ongezoet)

300 gram donkere chocolade (ik nam 70% cacao) 

270 gram Oreo koekjes 

Ongeveer 3 eetlepels boter 

Decoreer naar wens met extra cacao, fruit of nog meer chocolade 😋

 

En zo maak het het:

Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron.

Als je chocolade smelt in de magnetron doe dat dan in een rustig tempo zodat de chocolade niet verbrand. 
Ik doe de chocolade meestal in een maatbeker. Zet hem de eerste keer voor 50 seconden op vol vermogen in de magnetron. Dan prik ik er even in met een vork en zet ik hem steeds terug in de magnetron voor 20 seconden op vol vermogen per keer. Totdat de chocolade volledig vloeibaar is. 

Maal de Oreo koekjes fijn. Dat gaat het makkelijkst in een keukenmachine, maar het kan ook met een deegroller, door de koekjes in een gripzakje te stoppen en ze dan fijn te slaan met de deegroller. 


Als de koekjes fijngemalen zijn voeg je een voor een de eetlepels boter toe. Voeg niet meer toe dan nodig is. Als je er in knijpt en de massa blijft aan elkaar plakken dan is het goed. 
Oreo's plakken van zelf al een beetje dus je hebt niet zo veel boter nodig. 
Giet het mengsel in de springvorm en druk goed aan met de onderkant van een glas. Zet in de koelkast. 

Klop de slagroom samen met de poedersuiker stijf met een handmixer. 

In een andere kom mix je de roomkaas. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix goed door. 
Zeef de cacao boven de kom. Voeg de opgeklopte slagroom uit de andere kom toe en mix opnieuw. Je mengsel is nu best wel stevig geworden. Als het zo stevig is dat je niet goed meer kunt mixen, voeg dan een heel klein scheutje warm water toe, daarna kun je gewoon verder mixen. 

Neem je springvorm erbij. Stort het chocolade mengsel er in en strijk glad met een spatel. 
Klop met de onderkant van de springvorm een paar keer (voorzichtig) op het aanrecht. Op deze manier voorkom je dat er luchtbellen in je taart zitten. 

Zet je taart voor minimaal 4 uur in de koelkast, maar liefst een hele nacht. 


Decoreer naar wens. 

 

Smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.