Ricotta-roomkaas taart met aardbeien 

Ben jij ook zo'n fan van onze zomerkoninkjes?

Ik kan ze eindeloos blijven eten. Jammer dat ze maar zo kort vers verkrijgbaar zijn. Ik geniet er daarom wel des te meer van op het moment dat ze er zijn 🤤


In dit recept deel ik trouwens nog een andere favoriet met je, ik ben namelijk ook dol op cheesecake. 
De combinatie van die twee doet me nu al watertanden. 

Zoals jullie intussen misschien wel weten ben ik niet zo dol op zoetigheid. Ik gebruik voor deze taart dan ook geen zoete bodem, maar een quiche bodem. 
In het kaasmengsel voeg ik wel een beetje suiker toe, maar ook met mate. Het staat je natuurlijk vrij om meer suiker toe te voegen als je zelf wel een zoetekauw bent. 

de Ingrediënten    Voor een taart van rond 24cm

voor de bodem:

175 gram tarwebloem

75 gram koude roomboter in blokjes

1 ei

1 eetlepel koud water

snufje zout

 

Voor de cheesecake vulling:

250 gram ricotta

200 gram roomkaas

4 eieren

5 opgehoopte theelepels suiker

1 klein beetje citroensap

1 klein scheutje vanille extract 

 

Decoreer met aardbeien en eventueel poedersuiker, een paar blaadjes munt of iets dergelijks.

 

En zo maak je het:

 

Verwarm je oven op 180gr C.

Maak eerst de quiche bodem. 

Voeg daarvoor alle ingrediënten voor de bodem  (behalve het water) toe aan je keukenmachine.

Laat de machine draaien totdat je een soort van kruimels hebt. (Met een handmixer kan het ook)
Voeg nu het water toe en zet je machine opnieuw aan totdat de kruimels een bal beginnen te vormen. 

Neem de bal uit de machine en verpak hem strak in plasticfolie. Leg hem ongeveer een half uur in de koelkast zodat hij minder plakt als je hem zometeen gaat uitrollen. 
Vet je taartvorm in met boter of bakspray en laat er wat paneermeel in ronddraaien zodat je zeker weet dat je taart niet aan de bodem of aan de rand blijft plakken. 
Eventueel overtollig paneermeel gooi je weg. 

Maak nu de vulling door alle ingrediënten van de vulling met een handmixer te mixen. doe dit op de hoogste stand.

Neem de deegbal er weer bij en rol hem uit op een bebloemd aanrecht. Zorgen ervoor dat hij een stuk groter is dan de taartvorm zodat je ook voldoende deeg hebt voor de randen. 

Leg de deegbal voorzichtig op je taartvorm. Laat hem bij de randen omhoog komen. Druk hem iets aan in de vorm en snij overtollig deeg aan de randen weg. 

Prik de bodem enkele keren in met een vork. 

Giet dan de vulling in de vorm. 

Schuif de taart voorzichtig op een bakplaat en zet hem onder in je oven. 
Bak de taart voor 45 min. 
Hou goed in de gaten of hij niet te donker wordt. Iedere oven is anders. Baktijden en temperaturen kunnen dus nogal eens verschillen. 

Als je taart in de oven staat maak je de aardbeien schoon. 

Laat je taart na het bakken eerst volledig afkoelen. 
Decoreer hem daarna met aardbeien, poedersuiker en  een paar blaadjes munt. 
Je kunt natuurlijk ook voor een ander soort fruit kiezen. 
Neem gewoon wat jij lekker vindt. 

Smakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.