Kip van de bakplaat 

Een lekker stukje kip gaat er hier altijd wel in. Bovendien is kip goedkoop en super veelzijdig. 

In dit recept heb je er ook nog eens geen omkijken naar. 

Een paar minuten voorbereidingstijd waarin je de kip kruidt en dan schuif je hem "hop " zo de oven in! 25 minuten later kun je aan tafel. 

Wat wil je nog meer?!

 

De ingrediënten:            voor 2 personen

2 kipfilets

olijfolie om te bakken

1/2 theelepel paprikapoeder

1/2 theelepel knoflookpoeder

1/2 theelepel uienpoeder

1/2 theelepel kerriepoeder

peper en zout naar smaak 

(Of gebruik je eigen favoriete kipkruiden)

 

En zo maak je het: 

 

Verwarm je oven voor op 200gr. C. 

Neem de kipfilets en dep ze droog met keukenpapier. 

Leg ze op een vel bakpapier en kruid ze aan beide kanten. 

Leg er nog een vel bakpapier overheen en sla ze aan de dikke zijde iets platter

zodat ze gelijkmatig gaar worden in de oven. Dat gaat het makkelijkst met een deegroller of met de onderkant van een zware pan.

Sprenkel een beetje olijfolie over de kipfilets en leg ze met het onderste bakpapier op een bakplaat. 

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak voor 20-25 minuten totdat de kip goudbruin en gaar is. 

 

Serveer met gebakken aardappeltjes en broccoli, of met een lekkere salade. 

(Als je de aardappeltjes tegelijk met de kip in de oven wilt bakken, dan kun je ze het best even een minuut of tien voorkoken en vervolgens samen met de kip op de bakplaat leggen.) 

 

Smakelijk!