Pasta ovenschotel met makreel

Pasta is altijd een goed idee.

Een pasta ovenschotel vind ik persoonlijk nog een beter idee 😜
Om niet iedere keer voor de tomatensaus met gehaktballetjes te gaan en ook niet voor de zalm met spinazie, koos ik deze keer voor makreel.

Gewoon makreel uit zo'n blikje. Niets mis mee, bovendien heb je dan geen gehannes met graten. 

 

Dit heb je nodig: voor 4 personen

400 gram pasta naar keuze, bijvoorbeeld penne, fusilli, conchiglie etc.

2 blikjes makreel op (olijf)olie

2 eetlepels tomatenpuree 

1 klein pakje Tomato Fritto (Heinz)

1 blikje tomatenblokjes 

100ml kookroom 

1 theelepel suiker 

1 flinke theelepel oregano gedroogd 

3 teentjes knoflook gesnipperd

1 ui gesnipperd

1 rode paprika in blokjes

1 gele paprika in blokjes 

1 courgette in blokjes

optioneel:

0,5 rood pepertje gesnipperd

peper en zout naar smaak

Gratinkaas naar keuze geraspt 

Om te garneren:

vers gehakte peterselie

 


En zo maak je het:

 

Verwarm je oven voor op 200gr. C.

Kook de pasta in ruim gezouten water maar nèt al dente. Giet af en zet aan de kant.

In de tussentijd zet je een grote braadpan op middelhoog vuur. Giet de olie van de blikjes makreel in de braadpan. 
Voeg de ui toe en bak even aan.

voeg de oregano en de knoflook toe en bak een halve minuut mee.

Voeg alle blokjes groenten toe en optioneel het rode pepertje en roer goed door elkaar. 
Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.

Daarna voeg je ook de tomatenblokjes en de Tomato Fritto toe. Het theelepeltje suiker is voldoende om de tomatensaus net iets minder zuur te maken, dus voeg dit ook toe. 
Als laatste voeg je de kookroom en de makreel toe.

Breng op smaak met peper en zout.

Warm even goed door.

Voeg de pasta toe aan de saus en meng goed.

Neem een ingevette ovenschaal en giet het pasta mengsel er in. 

Doe er een flinke laag geraspte gratiskaas overheen.
Dek de schaal losjes af met aluminiumfolie en schuif in het midden van de oven voor ongeveer 20-25 minuten. 
Na 10 minuten verwijder je de aluminiumfolie zodat de kaas nog even kan gratineren. 

 

Garneer met vers gehakte peterselie.

Smakelijk! 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.