Rode bieten hummus met geitenkaas 

Vandaag doen we lekker makkelijk met deze ✨Rode bieten hummus met geitenkaas✨ Dit heerlijke gerecht zet je binnen 10 minuten op tafel! Serveer er wat flatbread of crackers bij en natuurlijk lekker veel extra vergin olijfolie van @eleogreece 😍 Hmmm!! 

 

Dit heb je nodig: 

Voor de hummus: 

2 rode bieten

2 teentjes knoflook, heel, geschild. 

1 blik kikkererwten

2 eetlepels tahini

3 eetlepels citroensap

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel paprikapoeder

5 ijsblokjes (TIP)

zout en peper naar smaak 

Voor de toppings: 

geitenkaas blokjes 

vers gehakte peterselie

olijfolie

 

En zo maak je het: 

 

Verwarm je oven voor op 200gr. C . 

Was de bieten grondig. Laat de schil er voorlopig aan. 

Leg ze in een ovenschaal en giet er een klein beetje olijfolie overheen. 

Leg de teentjes knoflook erbij en schuif in het midden van de oven voor ongeveer een uur of totdat de bieten gaar zijn. 

Laat wat afkoelen. 

Trek handschoentjes aan en trek de schil van de bieten af. Hak in grove stukken. 

 

Doe alle ingrediënten voor de hummus, inclusief de bieten en de teentjes knoflook in een blender. 

De ijsblokjes zullen ervoor zorgen dat je humus super romig wordt. (TIP)

Blend totdat je een homogene massa hebt. 

Schep op een bord en garneer met je toppings. 

 

Lekker met flatbread, pita etc. 

 



Smakelijk! 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.