Gingerbread pannenkoeken

Deze heerlijke ✨Gingerbread pannenkoeken✨ zijn een ware traktatie. Je zet ze bovendien in een handomdraai op tafel. En dan is het genieten!! 
Gingerbread kruiden koop je gewoon in een potje in de supermarkt. Met name in de wintermaanden zijn deze goed verkrijgbaar. Je kunt ze eventueel ook zelf maken. 

Daarvoor heb je het volgende nodig: 2 el gember, 2 el kaneel, 1 el nootmuskaat, 1 el kruidnagel. 

Alles fijnmalen in een koffiemolen en bewaren in een afgesloten potje. 

 

 

Dit heb je nodig:    Voor 12 kleine pannenkoekjes

boter om te bakken

130 gram bloem

1 snufje zout

2 theelepels bakpoeder 

1 eetlepel gingerbread kruiden

1 ei

1 theelepel vanille extract

3 eetlepels pannenkoekenstroop 

240 ml melk naar keuze

 

En zo maak je ze: 

Meng de bloem met het zout, de gingerbread kruiden en het bakpoeder in een kom.

In een andere kom meng je het ei met de melk, de pannenkoekenstroop en het vanille extract.

Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng met een garde totdat je geen klontjes meer hebt.

 

Verwarm een pan met anti aanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg een klontje boter toe.

Als de boter begint te schuimen voeg je een halve soeplepel van het beslag toe. 
Als er zich belletjes beginnen te vormen aan de bovenkant is het tijd om het pannenkoekje om te draaien. Schep uit de pan op een bord en hou warm onder zilverfolie. 
Ga zo door totdat je alle pannenkoekjes gebakken hebt. 

Garneer naar wens met meer pannenkoekenstroop, honing, vers fruit, chocola of wat je lekker vindt. 

Eet smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.