Noedels met Teriyaki balletjes 

We gaan op de Aziatische toer met deze lekkere noedels. Het Teriyaki sausje maak je natuurlijk heel gemakkelijk zelf! 😉 

 

Dit heb je nodig:   voor 4 personen

Noedels

Voor de gehaktballetjes:

500 gram (runder)gehakt

1 eetlepel sojasaus 

1 theelepel vers geraspte gember

1 teentje knoflook geraspt

0,5 theelepel zout

0,5 theelepel peper 

0,5 dl melk

Flink wat paneermeel

1 ei 

1 eetlepel bruine suiker 

Optioneel: wat geroosterde sesamzaadjes om te garneren

Voor de Teriyaki saus:

100ml sojasaus

50ml water 

1 theelepel gember geraspt

1 teentje knoflook geraspt

1 eetlepel bruine suiker

Optioneel: 2 eetlepels droge sherry of Mirin

1 slurry van maïzena en water (gelijke delen)

Voor de salade: 

1/4 krop ijsbergsla fijngehakt

1/4 rode kool fijn gesneden

2 wortels grof geraspt

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel neutrale olie

een snufje peper en zout

 

En zo maak je het:

 

Verwarm je oven voor op 200gr. C

 

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. 

 

Meng alle ingredienten voor de salade in een kom en zet aan de kant. 

 

Meng alle ingrediënten voor het gehakt en draai er balletjes van ter grootte van een walnoot. 
Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Schuif de bakplaat in het midden van de oven voor 20-25 minuten. 

In de tussentijd zet je een pan op het vuur die groot genoeg is om straks de balletjes en de noedels in te doen. 

Doe alle ingrediënten voor de saus in de pan. (Behalve de slurry van maïzena en water)

Breng aan de kook en roer even door. 
Als de saus een minuutje of zo gekookt heeft voeg je de slurry toe. Roer direct! 
Je saus zal nu vrijwel meteen indikken. 
Roer en zet het vuur uit. 


Neem de balletjes uit de oven en voeg ze toe aan de pan met de saus. 

Zorg dat alle balletjes goed gecoat zijn door de saus. 

Schep ze weer uit de saus en hou even warm onder aluminiumfolie.

 

Voeg de  noedels toe aan de pan met de saus en roer goed door zodat alle noedels bedekt zijn met de saus. 

Warm even goed door. 

 

Schep de noedels op de borden, leg de balletjes er naast en schep wat van de salade op het bord. 

Optioneel kun je nog wat sesamzaadjes over de gehaktballetjes strooien.

 

Serveer meteen. 

 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.