Stoofpot van kip, paprika, aardappel en chorizo 

Mensen, deze stoofpot is een winnaar! 

Als dit een hitlijst zou zijn dan kwam hij zeker weten met stip binnen op nummer 1! 

Zo lekker is tie! 

Ik maakte deze stoofpot twee dagen van te voren zodat de smaken goed in konden trekken. Dat heeft hem ongelooflijk goed gedaan.

Echt waar!

 

Dit heb je nodig:    voor 4 personen 

1 eetlepel olijfolie

2 rode uien in halve maantjes

1 eetlepel tomatenpuree

2 teentjes knoflook fijngehakt

2 rode paprika's in grove stukken 

500 gram kipfilet in grove stukken (ongeveer 4x4cm)

100 gram chorizo in dunne plakjes

500 gram krieltjes in de schil, goed schoongeboend en gehalveerd indien nodig zodat ze allemaal even groot zijn.

300 gram Heinz tomato frito

1 theelepel gerookt paprikapoeder 

400 ml kippenbouillon

peper en zout naar smaak

 

Optioneel: stokbrood

 

En zo maak je het: 

 

Neem een grote pan met deksel.

Fruit de rode uien zachtjes aan in de olijfolie. 

Voeg het gerookte paprikapoeder toe. 

Voeg de kipfilet en de chorizo toe en bak even mee. 

Voeg de tomatenpuree toe en bak ook even mee. 

Dan de knoflook toevoegen en nog een halve minuut of zo bakken. 

Blus af met de bouillon en tomato frito. 

Voeg de krieltjes en de paprika's toe en breng aan de kook. 

Laat een minuut of 30 zachtjes doorkoken op een laag vuurtje met het deksel op de pan. 

Roer af en toe even om. 

 

Prik even in de aardappelen om te zien of ze gaar zijn. 

Indien ja, zet dan het vuur uit. 

 

Breng op smaak met peper en indien nodig zout. 

 

Laat volledig afkoelen en verplaats de stoofpot dan voor minimaal 1, maar liefst voor 2 dagen naar de koelkast. 

 

Op de dag dat je hem gaat eten warm je hem op een laag pitje op het formuis weer op. 

Geniet ervan! 

 

Serveer met stokbrood. 

 

Smakelijk! 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.