Turks brood 

Dit brood is lekker met beleg, maar door de kruidige topping ook zonder. Het is heel eenvoudig om te maken. 

 

De ingrediënten: 

Voor het deeg: 

250 gr. tarwebloem

1/2 theelepel zout 

1 zakje droge gist (7gr)

125 ml lauwwarm water

Om te besmeren: 

1 eetlepel water 

1 eetlepel olijfolie

1/2 theelepel zout 

1 eigeel

Voor de topping:

1 theelepel karwijzaad

2 theelepel sesamzaad (zwart of wit, of gemengd)

 

En zo maak je het: 

Meng in een grote kom de gist met 125ml lauwwarm water. Zet even aan de kant. 

Meng in een ander kom de bloem met het zout. 

Als het gist begint te schuimen voeg je de bloem en het zout hier aan toe. 

Kneed even goed door. Maak er een bal van. Leg de bal in een ingevette kom. 

Dek af met plastic folie en leg hier nog een schone theedoek overheen.

Laat het 1 uur rijzen. 

Neem de bal uit de kom en leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat. 

Vorm er een rond brood van van ongeveer 3 cm. dik. 

Druk met je vingers kuiltjes in het brood. 

Meng de ingrediënten om het brood mee te besmeren in een klein kommetje. 

Smeer het brood hiermee in.

Strooi de ingrediënten voor de topping er overheen. 

Dek opnieuw af met plasticfolie en de schone theedoek en laat het deeg opnieuw 30 minuten rijzen. 

Verwarm in de tussentijd je oven voor op 200 gr. C. 

Zet een platte ovenschaal of een kommetje op de bodem van je oven. 

Giet hier kokend water in. Dit zal het effect van een stoomoven nabootsen en de korst van je brood extra krokant maken. Verwijder de theedoek en de plasticfolie.  

Plaats de bakplaat in het midden van de oven. 

Bak het brood gaar en bruin in ongeveer 35 minuten. 

 

 

Smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.