Pasta met kip in een pittige paprikasaus

Een super snel en simpel gerecht voor doordeweekse dagen. Je zet het op tafel in een handomdraai, maar het is toch een echte smaakexplosie. 

Dit heb je nodig:  Voor 4 personen

400 gram pasta naar keuze

Voor de kip:

1 scheutje olijfolie

500 gram kipgehakt

peper en zout naar smaak

1 theelepel cajun kruiden

0,5 theelepel gerookt paprikapoeder

voor de saus:

1 teentje knoflook fijngehakt

1 rode ui in halve ringen

2 paprika's in repen (ik nam rood en geel)

0,5 theelepel gerookt paprikapoeder

1 theelepel Cajun kruiden

1 snufje zout

1 eetlepel tomatenpuree 

100 gram roomkaas

 

En zo maak je het: 

 

Kook de pasta maar nèt al dente en giet af. 
Bewaar een kopje van het pastawater.

Kruid het kipgehakt met peper en zout, de cajun kruiden en het gerookt paprikapoeder. 

Doe een scheutje olijfolie in een grote braadpan en bak de ui met de paprika's, een teentje knoflook en de specerijen tot deze zacht beginnen te worden.

Voeg dan de tomatenpuree en de roomkaas toe en roer goed door. 

Schep uit de pan in een blender, voeg een half kopje van het pastawater toe en blend tot een romige saus. 
Is je saus te dik voeg dan nog wat pastawater toe.

Zet even aan de kant. 

In dezelfde pan bak je het kipgehakt rul en gaar. 

Voeg de saus toe aan het gehakt. Voeg ook de pasta toe en optioneel nog een beetje pastawater. Roer en warm heel even goed door. 

That's it!

 

Smakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.