Omelet met geroosterde venkel en pancetta 

Zondagmiddag betekent bij ons rustig aan doen en uitgebreid lunchen. Wij deden dat vandaag met een lekker omelet met geroosterde venkel en pancetta. 

 

De ingrediënten:     voor 2 personen

Voor de venkel;:

1 grote venkel knol in vier parten gesneden

hou het groen apart.

2 eetlepels olijfolie

1 theelepel oregano gedroogd

1 theelepel tijm gedroogd

2 eetlepels citroensap

peper en zout naar smaak

Voor het omelet

olijfolie om te bakken

4 eieren

1 theelepel dille

peper en zout naar smaak

 

 

En zo maak je het:

verwarm je oven voor op 200gr.C 

Wrijf de venkel parten in met de olijfolie, het citroensap en de kruiden. 

Schuif in de oven en rooster voor ongeveer 15 min  of totdat de venkel parten zacht zijn geworden. 

Kluts de eieren en voeg de kruiden en peper en zout naar smaak toe. Bak het omelet in een beetje olijfolie in een pan met anti aanbaklaag. 
In een ander pannetje bak je de pancetta in een paar druppels olijfolie totdat deze bruin en licht krokant geworden is. 

Leg het omelet op een bord. 
Leg vervolgens de venkel er bovenop.

Verdeel de pancetta en als laatste het venkelgroen er overheen. 

Eet smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.