Salade met kipgehaktballetjes

Van een salade kan ik het hele jaar door genieten, of het nu zomer is of winter. 
Wat ik in de koudere maanden wel fijn vind is om iets warms toe te voegen aan mijn salade. Hier doe ik dat bijvoorbeeld door lekkere kipgehaktballetjes toe te voegen en een restje rijst. Je zou ook een beetje couscous kunnen nemen of pasta. Een klein kliekje is al voledoende. En die kun je natuurlijk ook koud eten. 

Ik zal jullie het recept geven voor de balletjes en de dressing. De rest kunnen jullie zelf wel bedenken 😉

Dit heb je nodig:  voor 2 personen

250 gram kipgehakt

italiaanse kruiden, van elk een halve theelepel.

denk aan: basilicum, tijm, rozemarijn, oregano.

1 teentje knoflook fijngehakt

1 handje vers gehakte peterselie 

1 handje Parmezaanse kaas geraspt

peper en zout naar smaak 

1 handje paneermeel

Voor de dressing:

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel citroensap

2 theelepels mosterd

2 theelepels honing

2 theelepels dille (gedroogd)

peper en zout naar smaak 

 

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220gr. C.

Meng alle ingrediënten voor de balletjes in een kom. 

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Rol balletjes van het gehakt ter grootte van een walnoot.

Leg ze op de bapkplaat. 

Schuif in het midden van de oven voor 20 minuten. 
Op de helft van de kooktijd draai je ze 1 x om. 

In de tussentijd meng je de ingrediënten voor de dressing in een kommetje. 

Leg wat sla, een restje rijst, couscous of pasta op een bord. Kijk wat je nog hebt liggen, komkommer, tomaat, paprika, radijsjes etc en voeg ook dat toe. 

Verdeel de dressing over de sla.

Leg de balletjes erbij en eet smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.