Kweeperenjam met een vleugje citroen

Mijn collega Renske, die een kweeperenboom in haar tuin heeft nam weer een aantal exemplaren voor me mee om iets lekkers mee te maken 😋 Het werd deze frisse ✨Kweeperenjam met een vleugje citroen✨ Heerlijk met crackers of stokbrood en een stukje Old Amsterdam 😍 Ik maakte deze in de slowcooker, maar dat kan natuurlijk ook heel goed op het fornuis. 

 

Dit heb je nodig: 

4 grote kweeperen

350-400 gram suiker (naar smaak)

sap van 0,5 citroen 

1 klein snufje zout 

 

En zo maak je het: 

 

Was de kweeperen goed en verwijder het klokhuis. Schillen is niet nodig.

Snij in blokjes en doe deze in de slowcooker. 

Zet de slowcooker op stand high en laat ze gaar en zacht worden. 

 

Schep de blokjes uit de slowcooker in de blender. Voeg de suiker, het citroensap en het snufje zout toe en pureer tot een gladde massa. 

Doe de massa terug in de slowcooker op stand low en laat zo'n acht uur pruttelen totdat de jam een mooie bordeauxrode kleur heeft gekregen. 

Roer af en toe eens om. 

 


Smakelijk! 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.