Gebakken zalm met kruidige parelcouscous

Hier wordt je toch blij van! Krokant gebakken zalm, kruidige couscous en knapperige bladspinazie. 
Wat een heerlijke combinatie! 😋

 

Dit heb je nodig:   Voor 4 personen

Voor de zalm:

Een klontje boter om de zalm in te bakken

4 zalmfilets 

peper en zout

Een paar plakjes citroen 

Voor de couscous:

250 gram parelcouscous

Olijfolie om te bakken

1 ui gesnipperd

1 laurierblad

2 teentjes knoflook fijngehakt 

1 duimlengte gember fijngehakt

1 flinke theelepel kurkuma

2 theelepels kerriepoeder

750 ml kippenbouillon 

200 gram erwten (diepvries)

Erbij:

4 eieren

3 handen vol verse spinazie

Optioneel:

een sausje van een paar eetlepels yoghurt met flink wat dille er doorheen. 

En zo maak je het:

Neem een grote braadpan of wok met deksel.

Bak de ui aan in een beetje olijfolie. Voeg de kurkuma en het kerriepoeder toe en bak even mee. Voeg het laurierblad toe.

Bak de knoflook en de gember ook even mee.

Blus af met het grootste gedeelte van de kippenbouillon. Ik zou ongeveer een derde van de bouillon achterhouden voor later.

Voeg de parelcouscous toe. Roer even door en doe dan het deksel op de pan. Zet het vuur laag. Laat zachtjes pruttelen totdat de couscous bijna gaar is. 

In de tussentijd kook je de eieren hard of zacht naar wens.

Zet een pan op middelhoog vuur met een klontje boter.

Kruid de zalm met peper en zout.

Bak de zalm knapperig in de boter. Die zal zo'n drie tot vier minuten per kant nodig hebben afhankelijk van de dikte van je filets. Bak op het laatst de plakjes citroen even mee.
Schep de zalm voorzichtig uit de pan op een bord en dek af met aluminiumfolie om ze warm te houden.

Check zo nu en dan of de couscous niet droog kookt. Voeg indien nodig het restant van de bouillon toe.

Roer optioneel in een kommetje een paar eetlepels yoghurt met flink wat dille, vers of gedroogd, door elkaar. 

Giet de eieren af. Spoel ze onder koud water en pel ze.

Als de couscous zo goed als gaar is voeg je de erwten toe. roer door elkaar en laat een minuut of twee mee verwarmen.

Zet het vuur uit.

Schep de couscous op een grote schaal.

Verdeel de spinazie er over. Leg de zalmfilets en de partjes citroen er op. 
Halveer de eieren en leg ze op de schaal. 

Optioneel voeg je nog wat dotjes van de dille-yoghurtsaus toe.

Serveer meteen.

 

 

Smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.