Spaghetti met ballen

Spaghetti met ballen!

Een echte allemansvriend! En hoewel ik denk dat iedereen wel zo zijn eigen versie heeft vind ik dat dit recept hier toch een plekje verdient. 
We kunnen nooit genoeg variëren en van elkaar leren, toch? 

 

Dit heb je nodig:     Voor 4 personen

400 gram spaghetti 

1 pond gemengd gehakt

Voor het gehakt:

1 snuf peper

1 theelepel zout

1 theelepel oregano gedroogd

1 theelepel basilicum gedroogd

1 theelepel mosterd

1 scheutje ketjap manis

Voor de saus:

1 scheut olijfolie

2 blikjes gepelde hele tomaten (Mutti)

1/2 runderbouillon blokje verkruimeld

2 teentjes knoflook, heel, alleen gepeld  

peper en zout 

Een paar verse basilicum blaadjes 

 


En zo maak je het: 

Verwarm de oven voor op 200 gr C. 

Kruid het gehakt en vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot. 
Leg de balletjes op een bakplaat voorzien van een bakpapier. Schuif in het midden van de oven en bak ongeveer 15 minuten. (Geen boter of olie nodig)
De balletjes hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. 
Ze garen verder in de saus. 

Zet een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg een scheut olijfolie toe. Voeg de knoflook toe en laat een minuut of zo zachtjes sudderen. voeg de blikjes tomaten toe en het verkruimelde bouillonblokje.

Maak te tomaten klein met behulp van twee vorken. Laat de saus zachtjes een half uurtje pruttelen. 
Breng op smaak met peper en indien nodig zout.

Vis de knoflook er uit en gooi weg. 
Voeg de balletjes toe en laat zachtjes sudderen met het deksel op de pan. 


Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet af en voeg toe aan de saus met de balletjes. 
Roer nog even goed door. 

Voeg de verse basilicum blaadjes toe en serveer meteen. 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.