Kip in granaatappel saus 

Zeg jij nee tegen een heerlijk malse kipfilet? 
Ik niet hoor. Zeker niet als hij zachtjes heeft liggen sudderen in deze zoet zure granaatappel saus. 😋

 

Dit heb je nodig:  Voor 2 personen

Voor de kip:

olijfolie om te bakken

2 kipfilets kruislings ingesneden

2 eetlepels bloem

1 theelepel paprikapoeder 

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel gemberpoeder

1 theelepel kaneelpoeder

peper en zout naar smaak 

Voor de saus:

olijfolie om te bakken 

1 ui gesnipperd

1 teentje knoflook fijngehakt

2 eetlepels (1 klein blikje) tomatenpuree 

de pitjes van 0,5 granaatappel

een scheutje balsamico azijn 

3 eetlepels honing 

peper en zout naar smaak 

Ter decoratie:

de pitjes van de andere helft van de granaatappel 

2 lente-uitjes in ringetjes 

 

En zo maak je het:

Zet een pan op middelhoog vuur.

Meng de bloem met de specerijen.

Voeg wat olijfolie toe aan de pan. 

De kip heb je kruislings ingesneden zodat deze sneller gaar is en de saus er goed in kan dringen.

Doop de kip in het bloem mengsel.

Schud het teveel aan bloem af. Leg de kip voorzichtig in de pan en bak zo'n 4 minuten per kant. 

Schep de kip uit de pan op een bord en zet aan de kant.

Voeg indien nodig nog wat olie toe aan de pan. 
Voeg de ui en de knoflook toe en bak een minuutje aan. 

Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door elkaar. 
Nu kun je ook de balsamico en de honing toevoegen.

Roer opnieuw door elkaar. 
Zet het vuur laag en voeg de granaatappel pitjes toe. 
Is je saus te dik, voeg dan een klein scheutje water toe.

Proef of de zoet/zuur balans zo naar wens is en voeg anders nog wat balsamico of honing toe. 
Breng op smaak met peper en zout. 

Leg de kip terug in de pan. 

Leg een deksel op de pan en laat nog een minuut of 6 zachtjes sudderen. 

In de tussentijd bereid je de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Garneer met de achtergehouden granaatappel pitjes en de lente-uitjes en serveer meteen. 

 

Smakelijk!