Chinese pittige kip

Super mals zijn ze, deze flinterdunne plakjes kipfilet en het sausje is om te smullen 😋 Je maakt het zo pittig als je zelf wilt. Serveer er rijst en broccoli bij en je hebt een heerlijke maaltijd die je ook nog eens binnen twintig minuten op tafel zet! 

Dit heb je nodig:    Voor 4 personen

2 kopjes rijst

1 broccoli in roosjes

3 kipfilets over de breedte in flinterdunne plakjes gesneden

voor de marinade:

1 eetlepel sojasaus

1 eetlepel oestersaus

1 theelepel Chinese Kookwijn (of sherry)

(Laat gewoon achterwege als je die niet in huis hebt)

1 theelepel maïzena 

Voor de Chiliolie saus:

2 teentjes knoflook fijngehakt 

1 (of 2) rood pepertje kleingesneden

1 eetlepel sesamzaadjes 

1 theelepel chiliflakes 

zout naar smaak

3 eetlepels neurale olie

2 eetlepels oestersaus

2 eetlepels sojasaus 

Optioneel

Een lente-uitje in ringetjes om te garneren 

 

En zo maak je het:

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Doe de flinterdunne kip in een kom. 
Voeg alle ingrediënten voor de marinade toe en zet even aan de kant. 

Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. 
In de tussentijd meng je de ingrediënten voor de Chili olie saus in een kommetje, behalve de olie zelf, de oestersaus en de sojasaus. 

Stoom of kook de broccoli in een paar minuten beetgaar.

Voeg de kip toe aan het kokend water en kook gaar in een minuut of drie. Giet af. 

Breng in een steelpannetje de olie aan de kook.

Giet de kokende olie in het kommetje bij de ingrediënten voor de saus. Roer goed door. Voeg er op het laatst pas de oestersaus en de sojasaus aan toe. 

Giet het hete mengsel over de kip en meng goed. 

Optioneel garneer je het geheel met ringetjes lente-uitje. 

Serveer meteen.

 

 

Smakelijk!