Macaroni met tomaten-gehaktsaus

 

Macaroni met tomaten-gehaktsaus. Hier hoef ik niet veel woorden aan vuil te maken denk ik. 

Iedereen zal ook zo zijn eigen versie hebben. 

Dit is mijn versie. Simpel, lekker en snel.  

Ik voeg als het gehakt bijna gaar is een scheutje ketjap manis toe. Dat klinkt misschien vreemd, dus waarom doe ik dat? Heel simpel, de suikers in de ketjap geven het gehakt niet alleen kleur, maar het karamelliseert ook. Je gehakt zal er niet zoet door smaken, dat is ook niet de bedoeling, maar het krijgt meer diepte om het zo maar te zeggen en niet te vergeten een beetje crunch als je begrijpt wat ik bedoel.  Ik zou zeggen, probeer het eens. 

 

De ingrediënten:      voor 4 personen

400 gram macaroni elleboogjes

Olijfolie om te bakken 

500 gram rundergehakt

1 ui gesnipperd 

2 teentjes knoflook gehakt

peper en zout

1 scheutje ketjap manis 

2 pakjes à 350 gram Heinz Tomato Fritto

(Ik wordt er niet voor betaald, maar dit is gewoon de beste tomatensaus. Je zult hem vaker tegenkomen in mijn recepten, samen met de Mutti tomatenproducten. Ik ben er gek op. ) 

 

En zo maak je het: 

Zet een grote pan met water op het vuur. Voeg een flinke snuf zout toe. 

De Italianen zeggen altijd dat je pastawater zo zout moet zijn als de zee. 

Ik geloof ze op hun woord. Je eet dit zout echt niet allemaal op, maak je geen zorgen, het brengt je pasta op smaak tijdens het koken. Achteraf zout toevoegen aan pasta is niet hetzelfde. Probeer het maar. 

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Zet een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie toe. 

Fruit de ui. Voeg de knoflook toe en bak een halve minuut mee. 

Voeg het gehakt toe en rul het. Voeg peper en zout toe aan het gehakt.

Bak het gehakt tot het bijna gaar is en voeg dan een scheutje ketjap manis toe. 

Roer goed door. 

Voeg de tomatensaus toe, roer door en laat het nog een paar minuten sudderen op een laag vuurtje totdat het gehakt gaar is. 

Voeg de macaroni en het tomaten-gehaktmengsel samen en verwarm het geheel nog even goed.

 

Serveer met een frisse salade. 

 

 

Smakelijk! 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.