Crispy Chili rundvlees reepjes 

Het lijkt wel een droom! Deze Crispy Chili rundvlees reepjes zijn zo mals en sappig. Zo heb je je rundvlees nog nooit gegeten!

Hoe dat kan? Door een hele simpele truc toe te passen. 
Deze truc kwam ik tegen op de website van @reipe-tin eats.

Zij legt uit hoe je heel eenvoudig elk taai stuk rundvlees in een handomdraai kunt veranderen in malse sappige reepjes. 
Niks geen lange gaartijden, niks geen slowcooker. Er gaat een wereld voor je open! 

En dan nu de truc:

Snij je braadlappen, braadstuk of wat voor taai stuk rundvlees je ook hebt in reepjes.

Doe de reepjes in een kom. En nu komt het: voor elke 250 gram vlees voor je 1 theelepel baking soda toe. 
Die uit dat oranje doosje, geen bakpoeder!

Meng goed door elkaar en zet afgedekt 30 minuten aan de kant. 

Als je van dichtbij luistert kun je horen dat de baking soda zijn werk doet. 

Na 30 minuten spoel je het vlees af onder de koude kraan. Dep het daarna zo goed als droog met keukenpapier. Zoals je ziet is de kleur van je vlees veranderd van roze-rood naar dieprood. 
Dat is een goed teken! De baking soda heeft de vezels minder taai gemaakt. Het heeft de smaak verder niet beïnvloed. 

Nu is je vlees klaar voor bereiding. 

NB: Deze truc werkt alleen als je werkt met reepjes of hele dunne plakjes vlees. Grote, dikke stukken zoals biefstukken of blokjes zijn niet geschikt omdat de baking soda gewoonweg niet zo ver in het vlees kan binnendringen. 

Het recept:   Voor 2 personen

350 gram rundvlees (braadlappen, braadstuk, ezeltje oid)

1 ei

4 eetlepels maïzena 

Zout en peper naar smaak

Olijfolie om te bakken

1 ui in halve ringen 

1 rood pepertje in ringetjes

3 cm gember fijngehakt

3 teentjes knoflook fijngehakt 

Voor de saus:

4 eetlepels rijstazijn

6 eetlepels sojasaus 

4 eetlepels tomatenketchup

2 eetlepels tomatenpuree 

2 eetlepels suiker

2 eetlepels sweet Chili saus

 

En zo maak je het:

Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje en zet even aan de kant. 

Doe de reepjes vlees in een kom. Kruid met peper en zout naar smaak. Voeg het ei toe en roer door elkaar. 
Voeg de maïzena toe en roer nog een keer goed door elkaar. Het ziet er nu niet erg smakelijk uit als je die kleverige massa ziet, maar geloof me, dat komt allemaal goed. 
Gooi alle ramen open en zet de afzuigkap aan 😊

Zet een grote braadpan of wok op het vuur en laat ze eerst loeiheet worden. Voeg een paar eetlepels olijfolie toe en dan de eerste helft van het vlees. 
Schroei het vlees op hoog vuur dicht. Trek de reepjes wat uit elkaar, maar probeer verder niet te veel te roeren anders wordt het niet knapperig. 
Draai de reepjes 1x om als ze goudbruin zijn geworden aan de onderkant en probeer opnieuw om ze zo veel mogelijk met rust te laten. 

Schep het vlees uit de pan en doe hetzelfde met de tweede helft van het vlees. 
Schep ook deze reepjes uit de pan als ze krokant geworden zijn.

Draai het vuur terug naar middelhoog. Voeg indien nodig wat olijfolie toe en bak de ui totdat deze begint te kleuren. 
Voeg de knoflook, het rode pepertje en de gember toe en bak een minuut mee. 

Voeg de saus toe en verwarm mee. Als deze aan de kook is voeg je het vlees weer toe en warm je het nog een minuut of twee mee. 

Serveer direct. 


Lekker met rijst of noedels! 😋

 

 

Smakelijk

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.