Panzanella 

Deze lekkere Toscaanse broodsalade mag absoluut niet ontbreken op je picknicktafel deze zomer. 
hij is gezond, lekker, zit bomvol smaak en is ook nog eens super easy om te maken! 

Dit heb je nodig:    Als bijgerecht voor 4 personen 

400 gram tomaten (mix) grof gesneden

zeezout

0,5 chiabatta brood in grove stukken gebroken

olijfolie om het brood te besprenkelen 

2 eetlepels rode wijnazijn

4 eetlepels goede olijfolie 

1 eetlepel kappertjes goed uitgelekt 

5 ansjovisfilets grof gehakt 

2 eetlepels (ingelegde) rode uien 

1 hand vol verse basilicum blaadjes 


En zo maak je het: 

Verwarm de oven voor op 200gr. C

verdeel het brood over een bakplaat en sprenkel er een beetje olijfolie overheen. 

Doe de grof gesneden tomaten in een vergiet. 
Sprenkel er een flinke snuf zeezout overheen en laat een kwartiertje staan. Schud ze zo nu en dan even om.

Schuif het brood in de oven en bak een minuut of drie. 
Zet dan de oven uit en laat het brood er nog even een minuutje in staan om wat uit te drogen. 

Het mag iets knapperig zijn aan de buitenkant, maar de binnenkant moet lekker zacht blijven. 

Doe voor de dressing de rode wijnazijn, de olijfolie, kappertjes en de ansjovis in een kommetje. Voeg naar smaak wat zout toe. Roer even om. 

Verdeel de tomaten over een schaal. Voeg het brood toe. Schenk de dressing er over en husssel goed door elkaar. 
Als laatste voeg je de (ingelegde) rode ui (recept ook op deze website) toe en de blaadjes basilicum. (Je kunt natuurlijk ook gewone rode ui gebruiken)

Laat een kwartiertje staan zodat alle smaken lekker in het brood kunnen trekken. 

Ook lekker met wat mozzarella erbij, maar dit is niet noodzakelijk. 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.