Koolrabi salade met appel 

Wil je eens een andere salade op tafel zetten? Denk dan eens aan koolrabi! De meeste mensen kennen koolrabi alleen gestoofd of gekookt, maar deze groente kun je ook heel goed rauw eten! Koolrabi is rauw heerlijk fris en knapperig. In combinatie met een iets zure dressing en een wat zoete appel maak je zomaar een verrassend lekker bijgerecht klaar!

 

Wat heb je nodig:

1 koolrabi

1 fris zoete appel (bijv. Elstar)

2 eetlepels yoghurt

1 scheutje citroensap

1 scheutje olijfolie

1 theelepel suiker

1 hand verse dille fijn gehakt (of 2 theelepels gedroogd)

peper en zout 

Optioneel een paar blaadjes munt

 

En zo maak je het:

Schil de koolrabi. Schaaf hem met de mandoline in dunne plakken. Dat kan ook met een scherp mes, maar met de mandoline is het makkelijker. 
Schaaf ook de appel in dunne plakken. Laat de schil er aan zitten. 
Meng de yoghurt, het citroensap, de olijfolie, de dille en een theelepel suiker. Proef en breng op smaak met peper en zout. 
Meng de dressing met de koolrabi en de appel.

Garneer optioneel met een paar blaadjes verse munt.

 

Smakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.