Broccoli cheddar hapjes 

Zien ze er niet heerlijk uit, deze broccoli cheddar hapjes? Je maakt ze in een handomdraai. 
Lekker uit het vuistje met een tomatensalsa om te dippen. 

De Ingrediënten:    voor 24 stuks

2 rollen bladerdeeg

0,5 broccoli

50 gram cheddar geraspt 

0,5 theelepel tijm 

1 ui

125 gram spekreepjes

1 ei

peper en zout naar smaak 

1 extra ei om het deeg te bestrijken

Sesamzaadjes of maanzaadjes of een mix 

 

En zo maak je het:

 

Doe de broccoli en de ui in een keukenmachine en hak ze fijn.

Bak de spekjes in een droge pan totdat ze een kleurtje gekregen hebben.

Doe de gehakte broccoli en de ui erbij en bak even mee.

Voeg de cheddar toe en roer de tijm er doorheen.

Breng op smaak met peper en zout.

Voeg als laatste het ei toe en roer goed door.

Zet het vuur uit en laat afkoelen.

 

Verwarm de oven voor op 190gr. C

 

Steek rondjes (ik gebruikte een steker van rond 8cm)

uit het bladerdeeg.

Leg op ieder rondje een kleine eetlepel van het broccoli mengsel.

Viuw ze dicht en druk de randjes goed dicht met een vork.

Leg ze op een ovenschaal bekleed met bakpapier.

Bestrijk met een geklutst ei en verdeel de zaadjes er over.

Schuif in het midden van de oven en bak voor 20-25 minuten.

Serveer met een lekkere tomatensalsa om te dippen.

 

Smakelijk!

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.