Tomaat-tortellini soep

Dit is zo'n soepje voor na een lange wandeling. 

Iets om lekker mee op de bank te kruipen.

Het is trouwens binnen 20 min. klaar, dus geen excuus verzinnen dat je na die inspanning geen zin meer hebt om lang in de keuken te staan. 

Dat is ook niet nodig! 

Gewoon snel beginnen, dan kun je zo genieten.

 

Wat heb je nodig:            (voor 6 koppen soep)

1 ui in fijn gesneden

1 prei in dunne ringen

1 winterwortel in plakjes

2 stengels bleekselderij in plakjes 

250 gr. runder (soep)balletjes 

1 pakje (250gr) verse tortellini (ik gebruikte ricotta spinazie, maar elke vulling kan)

1 hand vol vers gehakte peterselie

2 eetlepels tomatenpuree

1 blik (400gr) tomatenblokjes 

1 teentje knoflook geperst

1 theelepel gedroogde tijm

1 theelepel gedroogde oregano

1,5 liter groentebouillon 

peper en zout naar smaak

olijfolie

 

En zo maak je het: 

Zet om te beginnen alle ingrediënten klaar en snij of hak wat er klein gemaakt moet worden.

Zet een grote pan op middelhoog vuur. 

Voeg wat olijfolie toe. 

Voeg de ui, de oregano en de tijm toe en bak even aan. 

Voeg de tomatenpuree toe.
Goed roeren, want de kruiden verbranden snel. 

Voed de geperste knoflook toe en bak ongeveer een halve minuut mee. 

Blus af met de groentebouillon.

voeg het blik tomatenblokjes toe.

Zet het vuur hoger. 

Breng aan de kook. 

Als het water kookt voeg je alle groenten en de soepballetjes toe. 

Kook een minuut of twee en voeg dan ook de tortellini toe. Meestal heeft die een minuut of zes nodig. 

Kook ook absoluut je groente niet tot gort, het mag best nog een bite hebben, dus zet het vuur op tijd uit. 

Proef en breng op smaak met peper en zout. 

Serveer er stokbrood bij of eet het gewoon zo.

 

En nu mag je met de beentjes hoog en genieten ☺

 

Smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.