Noedels met rendang kip

It's time to spice up your life! 🌶

Naar een idee van Jamie Oliver, maar dan nèt even anders 😅


Ik maakte deze noedels met rendang kip en veel groente met de volgende ingrediënten:

Voor 4 personen:

1 eetlepel olijfolie

2 kipfilets

3 eetlepels rendang pasta 

300 gram (volkoren) noedels (ongekookt) 

250 gram peultjes gehalveerd

1 grote winterwortel in lange slierten gesneden (dunschiller)

2 rode punt paprika's in ringetjes 

6 cm gember in flinterdunne lucifertjes gesneden

1 liter kippenbouillon 

1 blikje à 400ml kokosmelk 

peper en zout 

Garneer met:

2 lente-uitjes in ringetjes

wat blaadjes koriander (of platte peterselie)

optioneel een rood pepertje in ringetjes als je meer hitte wilt. 

En zo maak je het:

Snij de kipfilets elk grof in 4 repen. 
Kruid met peper en zout en meng er 1,5 eetlepel van de rendang pasta doorheen.

Doe een eetlepel olie in een pan, zet het vuur middelhoog tot hoog en schroei de kip snel dicht.

Draai het vuur iets lager, voeg de helft van de gember toe en bak totdat de kip gaar is. 

Zet in de tussentijd een andere grote pan of wok op middelhoog vuur. Voeg hier de rest van de rendang pasta, de rest van de gember, de kippenbouillon, en de kokosmelk aan toe en breng aan de kook. 
Als het kookt voeg je de noedels toe en kook je deze net beetgaar. 
Voeg in de laatste twee minuten van de kooktijd de groente toe. Doe het deksel daarbij even op de pan. 
Kook de groente niet langer dan twee minuten. Het moet nog een bite hebben als je gaat eten. 

Zet het vuur uit. Schep de noedels, die het meeste vocht nu opgenomen zullen hebben in kommen. Leg de kip er op en garneer met lente-uitjes en koriander of peterselie. Optioneel kun je er nog een rood pepertjes over verdelen. 
Serveer meteen. 

 

Smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.