Bloemkool curry met gehaktballetjes

Het is weer de hoogste tijd voor een gezonde curry met bloemkool in de hoofdrol 😋 

 

Dit heb je nodig:   voor 4 personen

1 grote bloemkool in niet te kleine roosjes

Voor de gehaktballetjes: 

500 gram rundergehakt

1 theelepel oregano gedroogd 

1 theelepel paprikapoeder gedroogd 

1 theelepel knoflookpoeder gedroogd 

1 theelepel uienpoeder gedroogd 

2 eetlepels ketjap manis 

1 handje paneermeel

peper en zout naar smaak 

Voor de saus:

olijfolie om te bakken 

1 ui gesnipperd 

2 teentjes knoflook, fijngehakt 

1 duim gember, fijngehakt 

400 ml kokosmelk (light) 

1 theelepel kurkuma

1 theelepel koriander poeder

1 theelepel paprika poeder 

1 eetlepel Garam Masala 

2 theelepels kerriepoeder 

peper en zout naar smaak 

Voor erbij: 

Rijst

 

 

En zo maak je het: 

 

Verwarm je oven voor op 200 gr. C. 

 

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking laat staan met het deksel op de pan. 

 

Meng alle ingrediënten voor het gehakt in een kom.

Rol er balletjes van ter grootte van een walnoot. 

Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. 

Schuif in het midden van de oven voor ongeveer 20 minuten.  

Haal uit de oven en zet even aan de kant. Ze garen zo meteen verder in de saus.

 

Doe een scheutje olijfolie in een grote braadpan. 

Fruit de ui op middelhoog vuur en voeg daarna de gember en knoflook toe. 

Voeg alle specerijen toe en bak even mee totdat je ze gaat ruiken. 

Voeg de kokosmelk toe en roer goed om. 

Breng aan de kook en voeg als het kookt de bloemkool toe en de balletjes die je voorgegaard hebt in de oven. 

Zorg dat alles net onder staat. Heb je te weinig aan de kokosmelk dan kun je nog wat gepasseerde tomaten of gewoon een scheut water toevoegen. 

Laat alles een minuut of tien zachtjes pruttelen totdat de bloemkool beetgaar is. 

Breng op smaak met peper en zout. 

 

Eet smakelijk! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.