Havermout-yoghurt pannenkoekjes

Ongelooflijk lekkere fluffy pannenkoekjes, zo gepiept  in je blender. 

Ze worden gemaakt met Griekse yoghurt en havermout en geven je een echte proteïne boost in de morgen. 

Voeg er je topping naar keuze aan toe, bijvoorbeeld, blauwe bessen, aardbeien, honing etc. 

 

De ingrediënten:           Voor 6 pannenkoekjes

350 gram havermout

175 gram Griekse yoghurt

125 ml melk

1 eetlepel (kokosbloesem)suiker

1 ei

1 theelepel vanille extract

2 theelepels bakpoeder

1 snufje zout

boter of olijfolie om te bakken

Optioneel: topping naar keuze 

 

En zo maak je het: 

Doe alle ingrediënten voor je pannenkoekjes, behalve je topping in de blender. 

Blend gedurende ongeveer 1 minuut of totdat je beslag helemaal glad is. 

Laat het 10 minuten staan in je blender om aan te dikken. 

Sla deze stap niet over!

Na tien minuten doe je een beetje olie of boter in je pan en zet je deze op middelhoog vuur. 

Als de pan heet is doe je er 4 eetlepels beslag in voor 1 pannenkoekje. Mocht je je topping mee willen bakken, bijvoorbeeld blauwe bessen, dan is het nu tijd om deze toe te voegen. 

Als er bubbels aan de bovenkant van je pannenkoekje beginnen te verschijnen is het tijd om hem om te draaien. Bak je pannenkoekjes een voor een goudbruin en gaar. 

Mocht je merken dat het te snel gaat, zet  dan het vuur lager.  

Ga zo door totdat je beslag op is.

 

Serveer meteen. 

 

Smakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.