Skyr taartje 

Hoe mooi zou het zijn om de dag guilt-free te beginnen met dit lekkere Skyr taartje?! 😍 Nou, héél mooi! want de Skyr van Arla bevat 0% vet, nauwelijks suikers en maar liefst 10 gram eiwitten per 100 gram 💪🏼 En de bodem? Die maak je van havermout! Wie zegt dat genieten niet gezond kan zijn?!

Ik voegde een paar smaakdruppels toe om een echte cheesecake ervaring te creëren 👌🏼Mocht je dat willen dan kun je natuurlijk ook Skyr met een smaakje nemen, al zal die wel wat hoger in suikers zijn.

Voeg nog wat vers fruit toe voor de vitamientjes en laat die dag maar komen 💪🏼💪🏼

 

Dit heb je nodig:   Voor 1 taartje rond 12cm 

Voor de bodem:

50 gram havermout

25 gram havermeel (dit is gewoon gemalen havermout en maak je in je blender) 

1 eetlepel honing 

1 theelepel kokosolie, gesmolten

Voor de vulling:

350 gram Skyr (ik nam naturel, maar je kunt ook Skyr met een smaakje nemen)

een paar smaakdruppels, smaak cheesecake (deze kun je weglaten als je Skyr met een smaakje hebt)

7 gram agar-agar (of gelatinepoeder)

Voor de topping:

vers fruit naar keuze

Optioneel wat blaadjes munt

 

 

En zo maak je het:

Meng de ingrediënten voor de bodem in een kommetje. 

Vet je taartvorm in met een klein beetje boter of olie. 
Doe de ingrediënten van de bodem in de vorm en druk stevig aan met de onderkant van een glas. 

Zet even in de koelkast om wat op te stijven. 

Meng de Skyr optioneel met de smaakdruppels en voeg de agar-agar toe. Roer goed om. 

Neem je vorm er weer bij en schep het Skyr mengsel op de bodem. Strijk de bovenkant glad en verplaats naar de koelkast voor minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht. 

De volgende ochtend haal je het taartje voorzichtig uit de vorm en decoreer je het met vers fruit en optioneel wat blaadjes munt. 

 

Smakelijk!