Sinaasappel en kardemom cheesecake 

Ik hoor het jullie al denken: Ja hoor, daar komt ze we met een "citrus gerechtje"!! Ik kan het niet laten😅 🤷🏻‍♀️

Citrusvruchten liggen hier nu eenmaal standaard op de fruitschaal en ik gebruik ze graag en veel, juist omdat ze zo lekker en veelzijdig zijn. 
Vandaag heb ik voor jullie een heerlijke combinatie van sinaasappel en kardemom in de vorm van een cheesecake 😋

 

Let op: dit is een mini cheesecake. Mijn vormpje is ongeveer 11cm diameter en 5 cm hoog. 

Heb je een "normaal" grote vorm van zo'n 22cm doorsnee, dan zou ik het recept x3 doen. 

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

3 digestieve koekjes verkruimeld

0,5 eetlepel gesmolten boter

Voor de vulling:

200 gr roomkaas

3 opgehoopte eetlepels Griekse yoghurt

2 theelepels citroensap 

1 eetlepel suiker

Sap en zest van 1 sinaasappel

1 snufje kardemom (begin met een beetje, proef en voeg naar smaak nog een beetje toe)

2-3 gelatineblaadjes 

Optioneel ter decoratie:

Sinaasappel partjes

een paar blaadjes munt

slagroom of Griekse yoghurt 

 

En zo maak je het:

Vet je vorm in met een beetje bakspray.

Meng de boter door de verkruimelde koekjes. 

Doe ze in de vorm en druk goed aan met de onderkant van een glas of met een lepel. 
Zet in de koelkast. 

Week de gelatine blaadjes in koud water voor een minuut of vijf.

Knijp ze uit en giet er ongeveer 2 eetlepels kokend water overheen. Roer om de blaadjes op te lossen. 

Doe alle ingrediënten voor de vulling inclusief de gelatine in een kom en meng met een handmixer totdat je een gladde massa hebt. 

Neem de vorm uit de koelkast en giet de vulling er in. 
Klop je vorm met de onderkant een paar keer voorzichtig op het aanrecht om eventuele luchtbellen te verwijderen.

Zet terug in de koelkast en laat minimaal 5 uur opstijven. 

Decoreer naar wens met sinaasappel partjes, een paar blaadjes munt en wat Griekse yoghurt of slagroom.

 

Smakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.