Ricotta kruidenring met citroen 

De combinatie van ricotta en citroen hebben jullie al vaker gezien op mijn site.
Ik hou ervan! Dat frisse van de citroen en het romige van de ricotta is echt heerlijk samen. 

Voor deze ring heb je verder niet heel veel nodig. 

De Ingrediënten:

1 rol bladerdeeg

2 citroenen (1 voor sap en zest en de ander ter decoratie)

1 theelepel rozemarijn gedroogd

0,5 bosje verse peterselie fijngehakt 

6 plakjes rauwe ham 

peper en zout 

1 ei geklutst

Een paar blaadjes basilicum en wat cherry of snoeptomaatjes om te garneren.

 

En zo maak je het: 

 

Verwarm je oven voor op 200gr C.

Leg een vel bakpapier op je werkblad. 
Meeatal zit dat bakpapier al onder je deeg als je kant en klaar bladerdeeg koopt.

Snij een cirkel van ongeveer 30 cm doorsnee van de bladerdeeg. 
Dat hoeft niet heel precies. Ik gebruikte een grote kom. Zette die ondersteboven op het deeg en sneed een rondje langs de kom.
In het midden plaats je vervolgens een kleiner kommetje. Eentje van zo'n 15cm doorsnee. 
Let op: dit middelste rondje snij je er niet uit! Je tekent alleen de vrom van het kommetje zachtjes met het mes in het deeg. 
Vervolgens neem je het kleine kommetje weg en snij je de middelste kleine circel in kwarten. Dat doe je door vanuit het midden naar de rand van de kleine circel (die je net "getekend" hebt te snijden. Vervolgens snijd je de kwarten die je nu hebt nog een keer doormidden. Nu heb je als het ware 8 puntjes in de kleine circel die je van het midden uit kunt optillen. 

Meng nu de ricotta, het sap van 1 citroen, de zest van die citroen de peterselie en de rozemarijn in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout. 

Beleg de buitenste rand van de cirkel met het ricotta mengsel. Verdeel vervolgens de plakjes rauwe ham over de ricotta. 

Nu vouw je de buitenste randjes van de grote circel iets omhoog. Vanuit het midden neem je de puntjes en je legt ze over de ricotta en ham vulling heen en "plakt ze vast aan het omhoog staande buitenste randje. 

Smeer de ring in met een kwastje met geklutst ei. 

Leg hem voorzichtig met bakpapier en al op een bakplaat.

schuif de bakplaat in het midden van je oven voor ongeveer 30 minuten. 

Laat hem een beetje afkoelen en garneer vervolgens met plakjes citroen, de tomaatjes en wat blaadjes basilicum.

 


Smakelijk! 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.