Orzo met kip in romige tuinkruiden saus 

Als je, net als ik, van verse kruiden houdt, dan zou je deze pasta eens moeten proberen. 
De kruidige en romige saus is echt ontzettend lekker over pasta. Een kneepje citroensap als frisse tegenhanger maakt het geheel wat fruitiger en minder zwaar. Probeer het eens! 

 

Dit heb je nodig:     Voor 4 personen 

olijfolie om te bakken

300 gr. orzo 

2 kipfilets in blokjes 

2 teentjes knoflook fijngehakt 

peper

150 gr verse spinazie 

citroensap

Voor de saus:

30 gram boter

30 gram bloem

500 ml kippenbouillon

150 ml kookzuivel light

3 eetlepels fijngehakte verse kruiden, bijv;

peterselie, bieslook, basilicum, dragon, dille etc. 

zout en peper naar smaak

 

 

En zo maak je het: 

Maak eerst de saus.
Smelt hiervoor de boter in een steelpannetje. 
Voeg de bloem toe en roer stevig door met een houten lepel. Als de bloem naar koekjes begint te ruiken voeg je de helft van de bouillon toe. 
Roer met een garde totdat je een egale massa hebt. Voeg dan beetje bij beetje de rest van de bouillon toe totdat alle bouillon op is. Voeg peper en zout toe naar smaak.
Zet even aan de kant. 


In een grote braadpan doe je een scheutje olijfolie.

Bak de kip even aan en kruid met peper. Voeg de knoflook toe en bak een halve minuut mee.
Voeg de orzo toe aan de kip en roer even door. 
Voeg de saus die je net gemaakt hebt toe en breng aan de kook. 
Laat op een laag pitje zachtjes koken totdat de orzo beetgaar is. Dit duurt ongeveer 11-12 minuten. 

Voeg de kookzuivel en de fijngehakte kruiden toe. 
Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Als laatste voeg je de spinazie toe. Draai dan ook meteen meteen het vuur uit. De spinazie heeft maar een minuutje of zo nodig. Roer hem onder de orzo totdat hij wat geslonken is en serveer meteen. 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.