Doperwtensoep met munt en rauwe ham

Zin in een lekkere en snelle lunch? 
Deze doperwtensoep zet je in no time op tafel. 
Ze is heerlijk zacht en romig. Dat wordt echt even genieten! 

Wat heb je nodig:  Voor ongever 1 liter soep 

scheutje olijfolie om te bakken

450 gram doperwten (diepvries, bevroren)

1 flinke hand vol munt (alleen de blaadjes)

1 kleine ui gesnipperd 

750 ml water 

1 groente bouillon blokje 

1 wat dikker lapje rauwe ham in kleine blokjes gesneden

1 snee oud brood 


En zo maak je het

Zet een pan op het vuur waar straks ook je soep in kan.

Doe er een klein scheutje olijfolie in. Voeg de rauwe ham toe en bak even aan op een laag vuurtje. 

Maal het oude brood fijn in de blender (of op de ouderwetse manier met de deegroller)

Voeg het broodkruim toe aan de rauwe ham en bak mee. Zet het vuur eventueel een tikje hoger zodat het broodkruim knapperig wordt. 

Schep uit pan op een bordje met keukenpapier en laat even uitlekken voor zover dat nodig is. 

Zet dezelfde pan terug het vuur. Voeg opnieuw een scheutje olijfolie toe en de gesnipperde ui. 
Bak even aan. 
Blus af met het water. Voeg het bouillonblokje toe.

Breng aan de kook. 
Als het water kook voeg je de bevroren erwten toe. 
Laat 10 minuten doorkoken. 

Zet het vuur uit.

Voeg de munt toe en pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel. 

Schep op en garneer met de rauwe ham en het broodkruim. 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.