Kabeljauw met couscous

 

Zin in een gezonde maaltijd zonder veel poespas? 

Maak dan deze kabeljauw met couscous. 

Binnen twintig minuten kun je aan tafel! En het is nog lekker ook!

 

Wat heb je nodig:           Voor 4 personen

olijfolie om te bakken

4 kabeljauw(filets)

300 gram couscous 

400 ml groente bouillon 

1 ui gesnipperd 

2 teentjes knoflook fijngehakt

1 paprika in blokjes (kleur naar keuze)

1 prei in dunne ringen

3 lente uitjes in ringetjes

Sap en zest van 1 citroen

peper en zout naar smaak 

1/2 theelepel gedroogde dille (of 1/2 eetlepel vers gehakt)

 

En zo maak je het:

Doe de couscous in een grote kom.

Voeg de kokend hete groentebouillon toe en een klein scheutje olijfolie en dek de kom af met het deksel of met plasticfolie. 

Laat tien minuten staan en roer dan los met twee vorken. 

In de tussentijd zet je een braadpan op middelhoog vuur. 

Voeg een beetje olijfolie toe en fruit de ui. Voeg de knoflook toe en bak ongeveer 1 minuut mee. 

Voeg de prei, het witte gedeelte van de lente uitjes en de paprika blokjes toe. 

Blijf erbij en roer goed.  Schep het mengsel als het gaar, maar wel nog een beetje knapperig is is uit de pan en voeg het bij de couscous. Roer het goed door. 

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier. Kruid aan beide kanten met peper en zout en de gedroogde dille. 

Als je verse dille hebt dan voeg je die nu nog niet toe, maar pas na het bakken. 

Doe opnieuw een klein beetje olijfolie in de pan en leg de kabeljauw er voorzichtig in. 

Zet het vuur weer middelhoog. 

Blijf er zo veel mogelijk vanaf. Het is de bedoeling dat je de kabeljauw maar één keer omdraait. Je wilt namelijk niet dat de vis uit elkaar valt. 

Bak de kabeljauw filets gaar in ongeveer 6 minuten totaal (afhankelijk van de dikte van je filets)

Draai het vuur uit. 

Schep de couscous op de borden. Leg de kabeljauw erop.  

Pers de citroen uit en giet het sap over de vis en de couscous. 

Garneer met het groene deel van de bosuitjes, een beetje citroen zest (alléén het gele gedeelte van de schil, niet het witte, want dat is bitter) en eventueel de vers gehakte dille. 

 

Smakelijk!

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.