Gezonde brownies

Ja! Deze brownies durf ik best hardop "gezond" te noemen! Ze bevatten namelijk geen suiker, geen boter, veel eiwitten en een gezond, geheim ingrediënt dat je misschien niet meteen zou verwachten.... En nee, het is geen courgette en ook geen zoete aardappel 😅

Ik ben namelijk persoonlijk niet zo'n fan van de eiwit-pizzabodems, de bloemkool-rijst en de courgetti-spaghetti. Ik ga toch liever voor het origineel. Dan maar waar minder of wat minder vaak, maar dat is mijn mening 🙌🏼 

Over deze brownies heb ik dan ook even na moeten denken..... Ze worden namelijk gemaakt met kidneybonen. 
Ja echt! Kidneybonen! En maak je geen zorgen, die proef je niet terug. Wat ze wel doen is de brownies ontzettend smeuïg maken. 
Ik ben blij dat ik voor deze brownies een uitzondering heb gemaakt, want ze zijn ongelooflijk lekker geworden!!😋😋 

Ik zou zeggen: probeer het eens! 

 

Dit zijn de ingrediënten   Voor 9 stuks 

Voor de brownies:

240 gram kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld

60 gram bloem

40 gram amandelmeel

40 gram cacaopoeder

1 banaan

200 ml melk (naar keuze)

suikervervanger (naar smaak) (Ik gebruikte chuncky flavour)


Voor de ganache:

175 gram magere kwark

40 gram cacaopoeder 

sukervervanger (naar smaak)

Optioneel:

De gewenste toppings 


Omdat ik deze brownies speciaal voor Pasen maakte gebruikte ik als topping wat chocolade eitjes, pretzels etc. 


En zo maak je ze:

 

Verwarm de oven voor op 180gr. C.

Doe de banaan, de melk en de uitgelekte kidneybonen in een blender en blend totdat alles goed gemengd is. 
Doe het mengsel in een mengkom. 

De overige ingrediënten voor de brownies mogen erbij.

Bekleed een kleine bakvorm met bakpapier.

(Mijn vorm is ongeveer 15x15cm.)

Schep het mengsel in de bakvorm en schuif in het midden van de oven voor 25 minuten.

 

Neem uit de oven en laat afkoelen. 

In de tussentijd meng je alle ingrediënten voor de ganache in een kommetje en leg je de gewenste toppings klaar. 

Ameer de ganache royaal over de brownies. 
Verdeel de toppings er over en zet ze vervolgens nog minimaal een uurtje in de koelkast. 

Smakelijk!