Rozijnenbrood met een snufje kaneel

Dit heerlijke Rozijnenbrood met een snufje kaneel hoef je niet te kneden. 
Het is eigenlijk super simpel om te maken. 
Alles wat je moet doen is de ingrediënten goed door elkaar roeren met een houten lepel en vervolgens laat je het een nachtje rijzen. 
De volgende ochtend bak je het af in een gietijzeren pan met deksel en klaar is Kees!

Wat zal het lekker ruiken bij jou thuis!😋

 

Dit heb je nodig:

 

750 gram tarwebloem

1 zakje droge gist (7 gram)

2 theelepels suiker 

1 theelepel zout

2 theelepels kaneel

750 ml water 

150 gram rozijnen

 

En zo maak je het:

 

Meng alle ingrediënten voor het deeg in een grote kom. Roer ze net zo lang door elkaar totdat er geen bloem meer zichtbaar is. 
Dek de kom af met plasticfolie en een schone theedoek en laat een nachtje rijzen op het aanrecht. 

De volgende ochtend verwarm je de oven 30 minuten voor op 220 gr. C 

Verwarm de gietijzeren pan mee. 
 
Neem het deeg erbij en giet deze op een royaal bebloemd werkblad. Dit moet snel gaan, anders zakt het in.
Vorm snel tot een deegbal met behulp van een deegschraper of een spatel. 

Leg de bal voorzichtig op een vel bakpapier en laat dit voorzichtig zakken in de warme gietijzeren pan. 

Zet meteen op een rooster in het midden van de oven en bak zo'n 35 minuten met het deksel op de pan. 
Dan neem je het deksel weg en bak je het brood nog zo'n 20-25 minuten zonder deksel. 
Let goed op dat het niet te donker kleurt, anders het deksel weer even terug leggen. 

Laat het brood volledig afoelen op een rooster voordat je het aan gaat snijden.

 

Eet smakelijk! 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.