Orechiette met chorizo in paprikasaus

Dit gerecht is niet alleen heerlijk, maar ook snel klaar en gezond!

De romige saus maak je met cottagecheese in plaats van room.

 

Je hoeft niet bang te zijn dat je dat terugproeft of dat de structuur van de kaas terug te zien is in de saus.

De saus wordt namelijk gepureerd in de blender samen met de groenten en wordt daardoor zacht en romig.   

 

Verder is het heel gemakkelijk.

 

De ingrediënten:     voor 4-5 personen

 

400 gram orecchiete pasta

100 gram pittige chorizo in plakjes

 

Voor de saus:

1 scheutje olijfolie

2 rode uien groef gehakt

2 rode paprika’s in reepjes

2 teentjes knoflook grof gehakt

1 theelepel gerookt paprikapoeder

1 theelepel chiliflakes

Peper en zout naar smaak

1 bakje cottagecheese

 

En zo maak je het:

 

Kook de pasta maar net al dente.

Hou een kopje van het kookvocht achter en giet de pasta af.

 

Doe de olijfolie in een braadpan en bak de plakjes chorizo krokant.

Schep uit de pan op een bord.

In het achtergebleven braadvet van de chorizo bak je de uien, knoflook en de paprika met de kruiden totdat deze zacht zijn.

Schep de groenten uit de pan in een blender.

Voeg de cottagecheese toe en blend totdat je een gladde en romige saus hebt gekregen.

Breng op smaak met peper en zout.

 

Doe de gepureerde saus terug in de braadpan en warm weer even op.

Voeg de pasta toe en roer goed om.

Voeg wat van het achtergehouden pastawater toe om de saus lekker romig te houden.

Voeg de chorizo weer toe en roer nog even om.

Zet het vuur uit.

 

Serveer meteen.

 

Eet smakelijk!  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.