Bloemkoolschotel met kaas en spekjes

Dit is echt comfort food. Bloemkool, kaas en spekjes uit de oven! 😋

Deze schotel is heel goed van te voren klaar te maken, dus ook als je weinig tijd hebt om in de keuken te staan is dit een optie.
Mocht je dat willen dan maak je de schotel klaar tot het moment dat hij eigenlijk de oven in moet. In plaats daarvan laat je hem afkoelen en zet je hem tot gebruik afgedekt in de koelkast. Je zult hem voordat je hem kunt eten wel wat langer moeten opwarmen in de oven dan wanneer je hem direct zou afmaken. 

Wat heb je nodig:    Voor 4 personen 

1 grote bloemkool, heel, bladeren verwijderd en gewassen

125 gram magere spekreepjes, uitgebakken en uitgelekt op een keukenpapiertje. 

75 gram Cheddar kaas geraspt

100 gram crème fraîche 

100 gram roomkaas naturel 

1/2 liter kippenbouillon 

3 lente-uitjes in ringetjes 

Peper 

 

En zo maak je het: 

Verwarm je oven voor op 200 gr. C 

Doe de kippenbouillon in een grote pan met deksel. 
Zorg ervoor dat de pan groot genoeg is zodat de hele bloemkool er in past. hij hoeft niet onder water te staan. Een bodempje water (in dit geval bouillon) is genoeg.  

Stoom de bloemkool met het deksel op de pan beetgaar in ongeveer 15 minuten. Giet af en laat de bloemkool goed uitlekken.  

Vet een ovenschaal in en zet aan de kant.

Maak de bloemkool wat kleiner met de pureestamper. Maak hem niet te fijn. Grof gehakte brokken zijn prima. 

Voeg de crème fraîche, de roomkaas, de helft van de lente-uitjes, de helft van de spekjes en de helft van de Cheddar kaas toe. Proef en voeg naar smaak wat peper toe. 

Roer goed om en voeg het mengsel toe aan de ovenschaal. 
Verdeel de andere helft van de spekjes en de Cheddar kaas over de bovenkant. 
De lente-uitjes hou je nog even achter. 

Zet de ovenschaal in het midden van de oven voor ongeveer 15 minuten. 

Verdeel de rest van de lente-uitjes er over en klaar is Kees!

 

Lekker met braadworst of gehaktballen 😋

 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.