Gehaktballen in tomatensaus

 

De lekkerste balletjes maak je zelf.  In een handomdraai. Letterlijk!

Misschien moet je een paar keer je handen omdraaien, maar dan heb je ook wat 😊

Je kunt de balletjes zo eten, met wat brood erbij of met je favoriete pasta. 

Restjes kun je heel gemakkelijk invriezen. Niet dat ik verwacht dat er nog iets overblijft....... dus misschien kun je beter meteen een dubbele batch maken en de helft invriezen voor de volgende keer. 

 

De ingrediënten:           voor 4 personen 

Voor de gehaktballetjes: 

500 gr rundergehakt

2 teentjes knoflook fijn gehakt

1 ui fijn gesnipperd 

1 ei

1 theelepel mosterd 

2 eetlepels peterselie vers gehakt ( of 2 theelepels gedroogd) 

1 theelepel zout

1/2 theelepel peper

50 ml melk

ongeveer 30 gram broodkruim

75 gram geraspte Parmezaan 

1 theelepel oregano gedroogd 

1 theelepel basilicum gedroogd 

Voor de saus: 

1 ui gesnipperd

2 teentjes knoflook fijngehakt

1 theelepel oregano gedroogd 

1 theelepel basilicum gedroogd 

1 verkruimeld runderbouillonblokje 

2 blikken tomaten ”blokjes”  à 400gr. (liefst de Polpa van Mutti, (verkrijgbaar bij de betere supermarkt) Het merk Mutti is mijn absolute favoriet, hierover schreef ik ook al bij het recept voor Shakshuka, dus ik zal jullie hier niet nog een keer over lastig vallen ☺

Peper en zout naar smaak. 

Handje peterselie, liefst vers gehakt.  

 

En zo maak je het:

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm je oven voor op 220gr. C. 

Doe alle ingrediënten voor de balletjes in een kom. 

Meng goed en draai er balletjes van ter grootte van een walnoot. 

Mocht het gehakt te nat zijn dan kun je wat extra broodkruim toevoegen. 

Leg de balletjes op de bakplaat. 

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de balletjes gedurende 20 minuten. 

Draai na tien minuten 1 x om. 

In de tussentijd zet je een grote braadpan op middelhoog vuur. 

Doe er wat olijfolie in en fruit de ui. 

Voeg de oregano en de basilicum toe. Voeg dan de knoflook toe en bak een halve minuut mee. 

Voeg de tomatenblokjes toe. Verkruimel het bouillonblokje er over en roer goed door. 

Breng op smaak met peper en zout. 

Neem de balletjes uit de oven en voeg ze toe aan de saus. 

Laat de balletjes verder garen in de saus met het deksel op de pan. Dit kan zo'n twintig minuten duren. 

Voeg de fijngehakte peterselie toe en roer nog even om. 

 

Serveer met brood of met je favoriete pasta en een salade.

 

 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.