Lamsfilet met gebakken aardappeltjes en groenten 

Zo nu en dan verwennen wij ons zelf met een lekkere lamsfilet. 
Persoonlijk vind ik dat veel lekkerder dan bijvoorbeeld een biefstukje. 
De aardappeltjes overigens, waarmee ik het lam in dit recept combineer zijn ook overheerlijk 😋 Die zijn op zichzelf eigenlijk al een recept waard 😉 Je zou ze echt eens moeten proberen. 

 

Dit heb je nodig:  voor 2 personen

Voor het lam:

1 klontje boter

1 lamsfilet (300-400 gram)

2 maggi blokjes (die kleine vierkante)

flink wat peper uit de molen

Voor de aardappeltjes:

olie om te bakken

500 gram aardappeltjes, geschild en in niet te grote stukken 

Peper en zout naar smaak

1 theelepel knoflookpoeder 

1 theelepel uienpoeder 

1,5 theelepel paprikapoeder 

0,5 theelepel chilipoeder

1 theelepel kurkumapoeder

Voor de groenten:

2 flinke handen vol erwtjes, vers of diepvries

2 flinke handen vol peultjes of sugarsnaps 

 

En zo maak je het:

Kook de aardappels zonder zout voor totdat deze beetgaar en nog net niet helemaal gaar zijn. 
Giet af en laat afkoelen.

Meng de kruidenmix voor de aardappeltjes in een kommetje en zet aan de kant. 

Neem het vlees uit de koelkast en laat even op temperatuur komen.

Maak de maggi blokjes klein in een vijzel. Voeg er flink wat peper uit de molen aan toe en zet ook even aan de kant. 

Maak de peultjes schoon. 

zet een grote braadpan of wok op middelhoog vuur en doe er wat olie in. Voeg de afgekoelde aardappeltjes toe en bak ze al roerend goudbruin en krokant in de olie. 

In de tussentijd zet je een pannetje water op en breng je dit aan de kook. 

Kruid het vlees met de maggi blokjes en peper mix.

Smelt een klontje boter in een pan en bak het lamsvlees of relatief hoog vuur een minuut of 4 per kant. Check of het vlees de gewenste gaarheid heeft. 
Zo ja, schep het op een bord en dek af met aluminiumfolie. 

Voeg de peultjes en de erwtjes toe aan het pannetje met kokend water en kook ze twee minuten. 
Giet af en zet aan de kant.

Schep de hete aardappeltjes rechtstreeks uit de olie in een grote kom. Voeg onmiddellijk de kruidenmix toe en schud goed door elkaar zodat alle aardappeltjes goed gekruid zijn. 

Schep alles op borden of op een schaal en serveer meteen. 

Smakelijk! 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.