Romige eenpans pasta met kipgehakt 

Ik kan hier zo blij van worden; zo'n eenpans pasta. Het is zo gemakkelijk enger scheelt zo veel tijd als je alles lekker in een pan kunt bereiden. Om nog maar te zwijgen van de afwas....

Een bijkomend voordeel is dat de smaken in zo'n eenpansgerecht extra samenkomen en dat maakt het zo veel lekkerder! 

Dit heb je nodig:   Voor 4 personen

1 scheutje olijfolie

400 gram kipgehakt

peper en zout naar smaak

1 eetlepel tomatenpuree 

1 theelepel oregano gedroogd

3 teentjes knoflook, fijngehakt

1 grote ui, gesnipperd

0,5 liter kippenbouillon 

450 gram tomatenblokjes

400 ml melk naar keuze

400 gram pasta naar keuze

100 gram roomkaas light (Philadelphia)

 

En zo maak je het:

Zet een grote pan met deksel op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe. 
Voeg het gehakt toe en bak het rul.

Als het gehakt bijna gaar is voeg je de oregano, de tomatenpuree en peper en zout toe. 

Roer even goed door. 
Voeg dan de ui en de knoflook toe en bak een minuut of twee mee. 
Voeg de tomatenblokjes, de melk en de bouillon toe en roer door elkaar. 
Voeg de pasta toe en breng aan de kook. 
Leg het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat zachtjes doorkoken totdat de pasta al dente is.

Die van mij had hooguit 8 minuten nodig, maar dat verschilt per pastasoort. 

Als je pasta al dente is draai je het vuur uit en roer je de roomkaas er doorheen. 


Serveer met een simpele groen salade.

 

Eet smakelijk! 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.