Dulce de Leche balletjes

Omdat de zelfgemaakte Raffaello's zo goed in de smaak waren gevallen en zó simpel waren om te maken dacht ik dat ik daarop maar eens voort moest borduren en een soortgelijk recept moest bedenken dat even lekker en minstens zo eenvoudig was om te maken. 

Zie hier mijn kokos karamel balletjes! 
Ik denk dat het gelukt is! 😅


Dit heb je nodig:

200 gram geraspte kokos (ongezoet) + extra om de balletjes in te rollen.

1 blikje gezoete gecondenseerde melk

ongeveer 20 stuks amandelen 

Optioneel: gesmolten pure chocolade 

 

En zo maak je het:

Om maar te beginnen met het "moeilijkste" gedeelte... de Dulce de Leche. 
Die kun je kant en klaar kopen (bijvoorbeeld bij Rewe in Duitsland) maar deze is niet zomaar in iedere supermarkt verkrijgbaar. Mocht je deze niet direct kunnen vinden, geen paniek. 
Je kunt deze ook heel makkelijk zelf maken. Het kost alleen een beetje tijd. 

Alles wat je nodig hebt om Dulce de Leche te maken is een blikje gezoete gecondenseerde melk.

Breng een grote pan water aan de kook. Verwijder het etiket van het blikje en haal zo veel mogelijk van de lijmresten weg. Het blikje laat je dicht! 
Laat het blikje vervolgens langzaam zakken in het water.

NB: Het is belangrijk dat het blikje de hele kooktijd helemaal onder water staat! Ik heb namelijk eens gehoord dat een blikje droog kwam te staan en is ontploft. (Geen idee of dat echt gebeurd is...) Wees niet bang. Onder water zal dat niet gebeuren. 
Wat je zou kunnen doen is tijdens het koken een vergiet in de pan laten hangen aan de bovenkant die het blikje als het ware naar beneden duwt. 


Dit kookproces duurt even. Het moet namelijk zo'n drie uur koken voordat de gecondenseerde melk in Dulce de Leche is veranderd 😬 

Laat goed afkoelen voor gebruik. 

Tip: Kook meteen een paar blikjes, die kun je ongeopend tot een maand of drie bewaren. 😉

 

Mocht dit te veel gedoe zijn, rij dan even naar Rewe in Duitsland of bestel een blikje kant en klare Dulce de Leche online 😜

 

Nu kunnen we verder met het recept.

Meng de Dulce de Leche met 200 gram geraspte kokos.

Maak er een kleverig papje van en rol er vervolgens balletjes van ter grootte van een walnoot. 
Druk een kuiltje in het balletje en leg er een amandel in.

Rol opnieuw tot een balletje en rol het vervolgens door de achtergehouden geraspte kokos.

Ga zo door tot alles op is.

Leg de balletjes op een bord. 

Optioneel kun je wat pure chocolade smelten en deze over de balletjes heen drizzelen. 

Laat de balletjes minstens een uur opstijven in de koelkast. 

 

Smakelijk!

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.