Aardbeien plaattaart 

Deze plaattaart met overheerlijke zomerkoninkjes van de locale boer is waar wij maar geen genoeg van kunnen krijgen. 
Hij is super easy om te maken en smaakt heerlijk! 

Dit heb je nodig:

250 gram aardbeien in plakjes en een paar gehalveerde  ter decoratie

1 rol bladerdeeg

1 ei geklutst 

3 eetlepels crème fraîche 

peper en zout

balsamico crème naar smaak

4 plakjes Parmaham 

wat schilfers Parmezaanse kaas 

sla, bijvoorbeeld rucola of veldsla 

 

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200gr. C

Rol het bladerdeeg uit, prik met een vork een aantal keren in het deeg en bestrijk de randen met het gekluste ei. 

Smeer de crème fraîche in een dun laagje over het deeg. Kruid met wat peper en zout. 

Verdeel de aardbeien plakjes er overheen. Niet alles hoeft bedekt te zijn. 

Schuif in het midden van de oven en bak gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten. 

Verdeel nu de Parmaham, de parmezaan, de sla en de gehalveerde aardbeien er over. 

Top af met wat balsamico crème naar smaak. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.